Diyarbakır'da öğretmenlerin açığa alınması protesto edildi

Diyarbakır'da öğretmenlerin açığa alınması protesto edildi

Diyarbakır'da 4 öğretmenin açığa alınması protesto edildi. Açıklamada "İktidara karşı sesimizi yükseltmeye, güçlü bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi.

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı’nda toplanan Amed Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Eğitim Sen üyesi 4 öğretmenin açığa alınmasını protesto etti.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Suriye ile Irak Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava harekatına son verilmesi için 21 Kasım’da yapmak istediği basın açıklaması sırasında gözaltına alınan, daha sonra açığa alınan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi 5 kişi için Dağkapı Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Başkanı Şiyar Güldiken, öğretmenlerin açığa alınmasına tepki göstererek, şunları söyledi:

"Ülkede bir yandan hak ihlalleri, yokluk, yoksunluk, işsizlik ve ekonomik kriz giderek derinleşirken, iş ve kadın cinayetleri artarken, halkın direnişine rağmen rant uğruna doğa, iktidar eliyle müteahhitlere peşkeş çekilip talan edilirken bir yandan da iktidarın zulmüne karşı direnenlerin gözaltına alınması, tutuklanması, işten atılması, açığa alınması, sürgüne gönderilmesi gibi birçok haksız hukuksuz cezalandırmalar, toplumun büyük bir kesimini sindirmeyi amaçlarken, geri kalan kısmını da susmaya ve AKP politikalarına boyun eğmeye zorlamaktadır."

'GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Dağkapı Meydanı'nda toplanan kitleden 47 kişinin gözaltına alındığını, 5 günlük keyfi tutulmadan sonra serbest bırakıldıklarını hatırlatan Güldiken, "Ancak bu keyfi tutum sona ermemiş, Eğitim Sen 1, 2 Nolu Şube Eşbaşkanları ve 2 üye olmak üzere toplamda 5 arkadaşımız açığa alınmıştır. Amed Emek ve Demokrasi Platformu olarak, demokratikleşmek ve özgürleşmek yolunda değişimin, dönüşümün mücadelemiz ile gerçekleşeceğini biliyoruz. Hak, adalet, özgürlük, demokrasi ve eşitlik mücadelesi veren arkadaşlarımızın mücadelesi ortak mücadelemizdir" ifadesini kullandı.

Güldiken, konuşmasının sonunda, "Bizler, demokratik kamuoyu başta olmak üzere tüm toplumsal muhalif kesimleri, kirli savaş ortamından, silah ve çatışmadan beslenerek topluma karşı göz boyama, gündem değiştirme politikalarıyla varlığını sürdürmeye çalışan iktidara karşı sesimizi yükseltmeye ve kirlenmişliğe karşı güçlü bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.