Diyarbakır'da kadınlar günü mitingi

Diyarbakır'da kadınlar günü mitingi

Tüm engellemelere rağmen polis barikatlarını aşarak İstasyon Meydanı’nı dolduran binlerce kadın, hep bir ağızdan “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganları attı.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) öncülüğünde Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’nda düzenlenen miting, kontrol noktalarında kadınların kortejler halinde alana girmesiyle başladı. Alanı dolduran kitle hasta tutuklular ve kadınlar üzerindeki baskılara dönük tepkilerini attıkları sloganlarla gösterdi.

690x450nc-dyb-08-03-2022-kadinlar-gunu-amed-miting-basladi1.jpg

Miting, tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nde hayatını kaybeden Garibe Gezer şahsında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Sonrasında açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye Tertip Komitesi Başkanı Berfin Polat çıktı.

En çok kadınları etkileyen yoksulluk, şiddet ve katliamları kınayarak sözlerine başlayan Polat, 100 yıllık mücadeleyle bu politikalara karşı alanlarda seslerini yükseltmeye devam ettiklerini ifade etti. Polat, “Sesimizi yükseltiyor ve ‘Kadın özgürlük zamanı’dır diyoruz” dedi.

690x450nc-dyb-08-03-2022-kadinlar-gunu-amed-miting-basladiiii1.jpg

Tutuklu yakınlarından çağrı

Polat'ın ardından 113 gündür Adalet Nöbeti tutan ailelerden İnci Güler kitleye seslendi. Güler, Aysel Tuğluk ve diğer kadın tutukluların 8 Mart’ını kutladı. Güler, hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılmadığına işaret ederek, “30 yıldır bırakılmıyorlar. Annelerden yanımızda olmalarını istiyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkalım” sözleriyle eylemlerine destek verilmesi çağrısında bulundu.

690x450nc-dyb-08-03-2022-kadinlar-gunu-amed-miting-basladi2.jpg

Garibe Gezer’in annesi: Garibe sizsiniz

Güler'in ardından Garibe Gezer’in annesi Halime Gezer sahneye çıkıp, alandakileri selamladı. Gezer, “Garibe sizsiniz” diyerek, tüm tutukluların serbest bırakılmasını istedi. 

Miting, çeşitli ülkelerden gönderilen mesajların okunmasıyla devam ediyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.