Diyarbakır'da husumetli ailelerin barış yemeğinde silahlı kavga çıktı: 1 ölü, 23 yaralı

Diyarbakır'da husumetli ailelerin barış yemeğinde silahlı kavga çıktı: 1 ölü, 23 yaralı

Diyarbakır'da iki aile arasında barış sağlamak için düzenlenen yemekte kavga çıktı. Silahların kullanıldığı kavgada 18 yaşındaki bir genç öldü, 23 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre; daha önce bir kadın kaçırma olayından dolayı aralarında husumet bulunan Kale ve Alkan aileleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin araya girmesiyle Tekel Mahallesi’nde barış yemeğinde bir araya geldi. Yemek sırasında taraflar arasında yaşanan sözlü tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Silahların kullanılmasıyla olay yerinde 23 kişi çeşitli yerlerinden isabet eden kurşunlar nedeniyle yaralandı. Yaralılardan 11’i Bismîl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alırken, 12’si ise Diyarbakır’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yarılılardan 1 kişi öldü, 3 yaralının ise durumun ağır olduğu hayati riski altında olduğu belirtildi.

İki aile arasındaki kavganın daha da büyümemesi için siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin ise girişimleri sürüyor. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.