Diyarbakır’da ‘Gund Ma’ adlı müzik köyü çalışması

Diyarbakır’da ‘Gund Ma’ adlı müzik köyü çalışması

Diyarbakır’da faaliyet yürüten Ma Music, “Gund Ma” isimli müzik köyü kurma çalışmalarına başladı.

Diyarbakır merkezli müzik oluşumu Ma Müzik, "Herkes için müzik, her yerde müzik" ilkesiyle yola çıkarak Kürt müziğine destek vermeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda, daha önce duyurulan "Gund Ma" projesi kapsamında müzik köyü oluşturma çalışmalarına başlama hazırlığı içerisinde.

Ma Müzik, 3 Mart 2017 tarihinde kurulmuş olup Kürt müziği için bir okul işlevi görmekte. Geleneksel Kürt müziğini yaşatmayı ve genç kuşaklara aktarmayı hedefleyen bu oluşum, bugüne kadar birçok etkinlik ve projeye imza attı. Şimdi ise, bu çabalarını daha ileriye taşıyarak müzik köyü projesini hayata geçirme aşamasında.

"Gund Ma" adını taşıyacak olan müzik köyü, Diyarbakır'da bir merkez olarak planlanıyor. Köyde, müzik eğitimi verilecek, enstrüman atölyeleri oluşturulacak ve müzikal etkinliklere ev sahipliği yapılacak. Ayrıca, genç yeteneklerin keşfedilmesine ve desteklenmesine yönelik programlar düzenlenecek.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.