Diyarbakır'da gazetecilere saldırı protesto edildi

Diyarbakır'da gazetecilere saldırı protesto edildi

Diyarbakır'da haber takibi yaparken kontra grupların saldırısına uğrayarak yaralanan DHA muhabirleri Canan Altuntaş ve Serdar Sunar ile İHA muhabiri Burak Emek için bir araya gelen gazeteciler, saldırıyı protesto etti.

DİYARBAKIR - Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesinin ardından sokağa çıkan silahlı ve satırlı kontra gruplarının saldırılarında DHA muhabirleri Canan Altuntaş ve Serdar Sunar ile İHA muhabiri Burak Emek'in yaralanmasına ilişkin Memorial Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, DİHA, JİNHA, Azadiya Welat, İMC, DHA, WAAR TV ile ulusal ve yerel basından çok sayıda gazeteci basın açıklamasına destek verdi. Gazeteciler, açıklama öncesi Memorial Hastanesi'nde tedavi altında olan DHA Muhabiri Canan Altuntaş'ı ziyaret etti. Sol bacağı sargıya alınan ve gözünde ciddi morluklar oluşan Altuntaş, gözünün gördüğünü, beyninin iki saniye sonra algıladığını doktorlar tarafından söylendiğini belirtti. Daha sonra gazeteciler ve GGC yöneticileri, hastane bahçesine geçti. Burada açıklama yapan GGC Başkanı Veysi İpek, "Diyarbakır'da HDP mitingine bombalı saldırı ile başlayan ve İHYA-DER'e yönelik saldırı ile devam eden saldırıları kınıyoruz" dedi. Saldırılarda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunan İpek, "Geçmişte onlarca şehit gazeteci veren Diyarbakır'da tehditler, baskılar giderek artmıştır" dedi.

'Barışı anlatan haberler yazılırken karanlık eller devreye girdi'

Habere ulaşma ve haberi okuyucuya-izleyiciye ulaştırma aşamalarının her birinde gazetecinin fiziki ve ruhi olarak saldırılar ile karşılaştığını kaydeden İpek, "Bugüne kadar pek çok arkadaşımız görevi başında öldürüldü, yaralandı veya tutuklandı. Tam da çözüm süreci ile birlikte çözümü ve barışı anlatan haberler yapılırken, karanlık eller devreye girdi" şeklinde konuştu. İHYA-DER başkanına yönelik saldırılarla başlayan olayları görüntülemek için olay yerine giden muhabirlerin saldırıya uğradığını hatırlatan İpek, "Saldırılarda Canan Altuntaş, gözünden yaralanmış, aldığı darbeler sonucu kafatasında çatlaklar oluşmuştur. Yine Burak Emek'in bacağında satırlı saldırı sonucu ciddi hasarlar oluşmuştur" dedi. İpek, fiziki saldırıların dışında gazetecilerin sosyal medya hesapları üzerinden tehdit edildiğini de dikkat çekerek, "GGC Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Kamer ve İhsan Yılmaz başta olmak üzere birçok arkadaşımız tehdit edilmiş ve ev adresleri hesaplar üzerinden ifşa edilmiştir" şeklinde konuştu. İpek, gazetecilerin görevinin kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu kaydetti.

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapılırken, haberi takip eden gazeteciler de kamera, fotoğraf makineleri, kalem ve defterlerini yere bırakarak saldırıları protesto etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.