Diyarbakır'da 20 bina her an çökebilir!

Diyarbakır'da 20 bina her an çökebilir!

Diyarbakır'da devam eden hasar tespit çalışmalarında 20 binanın her an çökme tehlikesi altında olduğu belirtilirken, 300 binada ise ağır hasar tespit edildi.

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 il arasında bulunan Diyarbakır'da 80’ini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 120’si ise İnşaat Mühendisleri Odası’ndan oluşan ekibin hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'ın merkez Rezan, Peyas, Yenişehir ve Sur ilçelerinde toplamda 71 binin üzerindeki konutun 15 binin de hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

20 binanın her an çökmesi beklendiği tespit edilirken, 300 binada ise ağır hasar tespit edildi. 

380 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Depremde yıkılan 7 binadan 4’ünde arama-kurtarma çalışmaları sona erdi. Geriye kalan binalarda arama kurtarma sona erdikten sonra, mühendislerin hasar tespit çalışmalarına katılacağı öğrenildi. 

Diyarbakır'da yıkılan 7 binanın enkazında şimdiye kadar 380 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, yaralı sayısı ise 902 olarak kayıtlara geçti. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.