Diyarbakır Tabip Odası’ndan Cumartesi Anneleri’ne ödül

Diyarbakır Tabip Odası’ndan Cumartesi Anneleri’ne ödül

Diyarbakır Tabip Odası'nın "Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü"nü Cumartesi Anneleri/İnsanlarına verildi.

Diyarbakır Tabip Odası (DTO), Diyarbakır Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu'nda "Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödül Töreni"ni düzenledi. Törene birçok sivil toplum örgütü ve insan hakları savunucusu katıldı ve ödül, Cumartesi Anneleri'ne verildi.

Törende, "Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın hakikat arayışı" başlıklı bir panelle başlandı. Panelin moderatörlüğünü Dr. Halis Yerlikaya yaparken, konuşmacılar arasında İnsan Hakları Derneği (İHD) Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon Üyesi Besna Tosun, Amed Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir ve İHD Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalaban yer aldı.

DTO Başkanı Elif Turan, açılış konuşmasında Türkiye ve dünya genelindeki savaş politikalarının ciddi hak ihlallerine neden olduğunu belirtti. Sağlığın barış ve demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu vurguladı ve Cumartesi Anneleri'nin hakikat arayışının bu önemli değeri yansıttığını ifade etti.

Besna Tosun, panelde Cumartesi Anneleri ve İHD ile yaşadığı deneyimleri paylaşarak gözaltında kayıpların toplumu hedef alan bir suç olduğunu belirtti. Ancak, mücadelenin vazgeçmeden sürdürülmesinin önemine dikkat çekti ve Cumartesi Anneleri'nin bu mücadeledeki kararlılığının zafer getirebileceğini ifade etti.

Panelin ardından, mesleğinde akademik unvan alan ve 25. yılını dolduran hekimlere plaket verildi. Daha sonra ödül törenine ilişkin bir sinevizyon gösterimi yapıldı ve İHD Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Suzan Mehmetoğlu, ödül gerekçesini okuyarak ödülü Cumartesi Anneleri/İnsanları adına Besna Tosun'a sundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.