Diyarbakır, Şırnak ve Van’da 8 Mart kutlamaları

Diyarbakır, Şırnak ve Van’da 8 Mart kutlamaları

Kadınlar birçok ilde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir araya geldi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi'nin çağrısıyla Diyarbakır, Batman, Şırnak, Mardin, Van, Mersin ve Elazığ’da öğle saatlerinden itibaren 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingleri başladı. Kutlamaları değişik kaynaklardan okuyucularımız için derledik:

Diyarbakır

Diyarbakır’da İstasyon Meydanı’nda buluşan kadınlar, “Amed’den Ankara’ya Gülten Kışanak’ı selamlıyoruz”, “Örgütlü kötülüğünüzü, örgütlü mücadelemizle yeneceğiz” pankartlarını taşıdı.

Şırnak

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir araya gelen kadınların düzenlediği mitinge, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, DEM Parti Şırnak Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti il ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra yüzlerce kadın katıldı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, burada kadınlara seslendi.

Van

Van’daki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitinginde ise DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar konuştu.

Uçar, konuşmasında özetle şöyle dedi:

“Seçimlerde en çok tartışılan konu eşbaşkanlık sistemiydi. Kadınların nasıl siyaset yapacağının cevabını cezaevlerindeki kadınlar en iyi şekilde veriyor. Bu mücadeleyi devralan bizler, erkek siyasetine ve bizi yok sayan sisteme geçit vermeyeceğiz.”

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.