Diyarbakır Kitap Fuarı’nda Arınç krizi: Kürtçeye saygısızlık

Diyarbakır Kitap Fuarı’nda Arınç krizi: Kürtçeye saygısızlık

Diyarbakır'da şair Berken Bereh'in söyleşi, Bülent Arınç'ın programının uzaması gerekçesiyle ertelendi. Daha sonra salonun başka etkinliğe verilmesi üzerine Bereh, söyleşiyi iptal etmek istedi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın kitap fuarındaki söyleşisi uzayınca şair Berken Bereh'in söyleşisi ertelendi. Durumu protesto eden Bereh, "Bu saygısızlık şahsıma değil, Kürtçeye yapıldı" dedi.

Bugün başlayan ve 9 gün sürecek olan Diyarbakır Kitap Fuarı'nda organizasyon sıkıntısı yaşandı. Kürtçe şiirin önemli isimlerinden Berken Bereh adına düzenlenen program önce Bülent Arınç’ın söyleşisi uzatıldığı için bir saat ertelendi.

Daha sonra söyleşinin yapılacağı salon başka programa verildi. Durumu protesto eden Berken Bereh, "Bu saygısızlık şahsıma değil, Kürtçeye yapıldı" diyerek programı iptal etmek istedi. Ancak okurları, "Bizi sizi dinlemeye geldik, söyleşiyi salon dışında yapalım" talebinde bulundu.

Fuar yönetimiyle yapılan görüşmelerin ardından program fuarın giriş bölümünde yapıldı.

Çok sayıda kişinin katıldığı programda Ömer Faruk Baran, Selami Esen ve Emrîkê Sidîqayê, Berken Bereh'in de katılımıyla, şairin şiirini değerlendiren konuşmalar yaptılar.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.