Diyarbakır Galeria Sitesi'nde bir kedi daha kurtarıldı

Diyarbakır Galeria Sitesi'nde bir kedi daha kurtarıldı

Diyarbakır'da Galeria Sitesi'nden kurtarılan kedi sayısı 7'ye ulaşırken, 'Jahren' isimli kedi ekiplerce aranıyor.

Diyarbakır'da ilk 4 katı alışveriş merkezi, 8 katı konut olan ve depremde 4 bloktan birinin çökmesi sonucu 89 kişinin yaşamını yitirdiği Galeria Sitesi'nde, yıkım sırasında fark edilen 4 kedi daha kurtarıldı. Böylece kurtarılan kedi sayısı yediye yükseldi.

DHA'nın aktardığına göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce 'ağır hasarlı' raporu verilen Galeria'nın diğer blokları ile alışveriş merkezinin yıkımına karar verildi. 1999'da hizmete giren ve kentin ilk alışveriş merkezi olan AVM ile bloklarda dün sabah saatlerinde yıkım başladı. Yıkım yapılırken içeride olduğu fark edilen kediler nedeniyle saat 15.00 sıralarında çalışmalar durduruldu.

Kedilerin kurtarılması amacıyla havadan ve karadan yapılan arama kurtarma çalışması sonuç vermeyince Şırnak’ın Silopi ilçesinden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 2 helikopter Diyarbakır’a geldi. 

'JAHREN' EKİPLERCE ARANIYOR

'Jahren' isimli kedinin hala ekiplerce arandığı bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.