Diyarbakır Çüngüş’te toprak evlere loğ çekiliyor

Diyarbakır Çüngüş’te toprak evlere loğ çekiliyor

Çüngüş ilçesi Geçit köyünde yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, köyde soğuk ve yağmurlu bir hava etkisini sürdürüyor.

Çüngüş ilçesi Geçit köyünde yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, köyde soğuk ve yağmurlu bir hava etkisini sürdürüyor. Toprak evlerde yaşayanlar, yağmurlu havalarda damlara günde 4-5 kez loğ çekiyor. Köy sakinlerinden Hüseyin Topçu, kış mevsiminde çok zorlandığını belirterek, "Yılın 4-5 ayı bizim için zor geçiyor.

Damlarımızı mecburen loğlayarak sıkıştırmamız gerekiyor. Bunu yapmadığımız taktirde damların çökme riski oluyor. Mecburen ailemizin güvenliği, sağlıklı bir yaşamı için bu zor şartlara dayanıyoruz" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.