Diyarbakır Barosu'ndan gazetecilere ziyaret

Diyarbakır Barosu'ndan gazetecilere ziyaret

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır'da haber takibi yaparken kontra grupların saldırısına uğrayarak yaralanan gazetecilerle dayanışmak amacıyla Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu, Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesinin ardından sokağa çıkan silahlı ve satırlı kontra gruplarının saldırılarında DHA muhabirleri Canan Altuntaş ve Serdar Sunar ile İHA muhabiri Burak Emek'in yaralanmasını protesto etmek ve gazetecilerle dayanışmak amacıyla Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Baro Başkanı Tahir Elçi ve baro yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu heyeti, GGC Başkanı Veysi İpek ve GGC yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Baro adına GGC yönetimine geçmiş olsun dileklerini ileten Elçi, gazetecileri kardeş meslektaşlar olarak gördüklerini söyledi. Gazetecilere yapılan saldırıları kınadıklarını dile getiren Elçi, gazetecilere yapılan her saldırıların toplumun kendisine yapıldığını kaydederek, gazetecilerin baskı altında olduğu, saldırıya uğradığı bir toplumda demokrasiden söz edilemeyeceğini ifade etti. Kürt gazetecilerin baskılara karşı hiçbir zaman boyun eğmediğini hatırlatan Elçi, 90'lı yıllarda bile Kürt gazetecilerin baskılara ve saldırılara boğun eğmediğini söyledi. 

Daha sonra söz alan GGC Başkanı Veysi İpek, Baro'nun dayanışma ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.