Diyarbakır Barosu Tahir Elçi’nin faillerini sordu

Diyarbakır Barosu Tahir Elçi’nin faillerini sordu

Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi’nin faillerinin bulunup yargılanması için düzenlenen etkinlik 201’inci haftasına girdi.

Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi’nin katledilişinin 201. haftası anma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Baro Yönetim Kurulu üyesi Avukat Tevfik Karahan, 28 Kasım programını da açıkladı.

Avukat Tevfik Karahan, etkinliği takip eden gazetecilere teşekkür ederek, “Baro Başkanımız sayın Tahir Elçi’nin katillerinin bulunması, arkasındaki güçlerin tespit edilmesi ve yargı önüne çıkarılıp hesap vermeleri için 201 haftadır aynı saatte, Diyarbakır Adliyesi önünde toplanıyoruz. Yeni bir şey duymayacaklarını bildikleri, neredeyse emin oldukları halde, bu adalet arayışımızda bizi yalnız bırakmayan siz değerli basın mensuplarına, bize güç verdiğiniz için, sesimize ses verdiğiniz ve kamuoyuna duyurduğunuz için özellikle teşekkür etmek isterim” dedi.
Karahan, konuşmasının devamında, “Ağır insan hakkı ihlallerinde mağdurların yanında olan, onların hakkını hukukunu sonuna kadar korumaya çalışan, kamu personelleri ile doğrudan veya dolaylı olarak irtibatlı suç örgütlerinin hedefi olan, gözaltına alınmış, tutuklanmış, ciddi baskı ve işkencelere rağmen doğru bildiğinden şaşmayan, en nihayetinde Diyarbakır Barosu başkanı olarak yaşamının son anlarına kadar, doğayı, tarihi, insanlığı korumaya çalışırken katledilen biridir Tahir Elçi” şeklinde konuştu.

28 KASIM’DA CÜBBELİ YÜRÜYÜŞ

Kameralar önünde işlenen cinayetin 4’üncü yılının geride kalmak üzere olduğunu hatırlatan Karahan Tahir Elçi’yi Anma haftası ile ilgili bilgiler de paylaştı. Karahan şunları söyledi: “Anma haftası etkinlikleri hazırlıklarını Tahir Elçi Vakfı ile ortaklaşa yürütmeye devam etmekteyiz. Kesin program açıklandığında Vakıf ile birlikte sizler aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız. Bu kapsamda kesinleşen 2 hususu belirtmek istiyorum. 28 Kasım günü saat 10’da Adliye önünden 4 Ayaklı Minare’ye doğru cübbeli bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Tüm avukatların ve insan hakları savunucularının katılımını önemsiyoruz. İkinci husus da 29 Kasım’da Baromuzun da düzenli olarak destek verdiği ve tüm ülkeye yayılan Adalet Nöbeti Diyarbakır’da tutulacaktır. Tüm baroları bu nöbete güç vermeye davet ediyoruz.” Tahir Elçi’yi anma etkinliği beş dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.