Diyarbakır Barosu: Hedef gösteren saldırıları kınıyoruz

Diyarbakır Barosu: Hedef gösteren saldırıları kınıyoruz

Diyarbakır Barosu, Sezgin Tanrıkulu'na yönelik "hedef gösterici saldırıları" kınayarak, "Yetkilileri gerekli tedbirleri almaya ve herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz" açıklaması yaptı.

Diyarbakır Barosu, TSK'ye yönelik sözlerinin ardından hedef gösterilen ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığı CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na yönelik saldırıları kınadı. 

Diyarbakır Barosu'ndan yapılan açıklamada "Önceki dönem Baro Başkanlarımızdan ve Diyarbakır Milletvekili Av. Sezgin Tanrıkulu’na yönelik bir TV programında sarfettiği sözler nedeniyle eleştiri sınırını aşan ve hedef gösterici saldırıları kınıyoruz.
Bu ve benzeri linç kampanyalarının neden olduğu sonuçları en acı şekilde yaşamış bir kurum olarak yetkilileri gerekli tedbirleri almaya ve herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

GELECEK PARTİLİ ALTAÇ: TÖHMET DEĞİL, GERÇEKLER DİLE GETİRİLDİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın, Tanrıkulu’nun "Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bıraktığına" dair mesajını alıntılayan Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Aydın Altaç ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Töhmet değil, tamamen gerçekler dile getirilmiştir" dedi.
Altaç, "Dünyadan ve gerçeklerden bihaber olan Ana Muhalefet Partisi’nin helalleşme politikasına bakar mısınız? AHİM ve Anayasa Mahkemesi’nin kararlarından geçen gerçeklere töhmet deniliyor" ifadesini kullandı.

BEŞTAŞ: TANRIKULU'NUN SÖYLEDİKLERİ DOĞRU

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş da sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “90’lı yıllarda işlenen suçların tanığı ve dosyalarda avukatlık yapan biri olarak Sezgin Tanrıkulu’nun söylediklerinin doğru olduğunu ve tartışma dışı olduğunu belirtmeliyim. Yüzlerce dava dosyasında ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği olayları inkar etmek ve bunu linç sebebi yapmak hakikatleri değiştirmez. Yine yüzlerce AİHM dosyasında ihlal kararları olduğunu linçin başını çekenler de gayet iyi biliyor. AKP kendi döneminde işlenen suçları örtbas etmekle kalmıyor, geçmişte işlenen suçları da cezasızlık politikasını uygulayarak temize çekmeye çalışıyor. Bunun tek yolu var: Yüzleşmek. Geçmişte ve bugün devlet eliyle işlenen insanlığa karşı suçları unutturmayacağız, hukuki ve siyasi mücadeleyi devam ettireceğiz. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum