Diyanet İşleri Başkanı: Çekiştirmeyin!

Diyanet İşleri Başkanı: Çekiştirmeyin!

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Bursa'da dedikodu ve gıybet konusunda vaaz verdi. Erbaş "Gıybet yapmayın, birbirinizi çekiştirmeyin" dedi.

Bir dizi programa katılmak için Bursa’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ulucami’deki sabah namazından sonra verdiği vaazda gıybet ve dedikodu konusuna değindi.

Erbaş günümüzün en büyük hastalıklarından birinin gıybet ve dedikodu olduğunu belirterek, “Gıybet yapmayın, birbirinizi çekiştirmeyin. Çünkü bu saydığımız şeyler insanın huzurunu bozan, muhabbeti ve birliği beraberliği ortadan kaldıran, zaman zaman büyük kavgalara sebep olan çok kötü şeylerdir. Bunlardan uzak durunuz” dedi.

Kuran’da Hücurat Suresi’nde, inanan insanlara dedikodu, gıybet yapmamaları konusunda uyarılar bulunduğunu belirten Erbaş şu ifadeleri kullandı: “Zamanımızın en büyük hastalıklarından biridir; iki kişi bir yere geldiği zaman hemen üçüncüsünün gıybetini yapmaya başlar. Toplumda kadını, erkeği, büyüğü, küçüğü sanki normal bir şeymiş, yanlış ve günah değilmiş gibi böyle bir yanlışın içine düşüyor. Şöyle bakıyorum sabah namazında gençlerle beraberiz. Gençler, şimdiden bununla ilgili tedbirimizi alalım. Eğer bu yaşlarda gıybetin ne kadar yanlış olduğunu, insanın birbirinin arkasından çekiştirmenin ne büyük günah olduğunu zihnimize, kalbimize, gönlümüze yerleştirirsek ona göre şahsiyet kazanırız. Şahsiyetimiz de o şekilde gelişir”. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.