DİSK, yürüyüşünün beşinci gününde Ankara'ya ulaştı: Özgür Özel'den DİSK yürüyüşüne destek

DİSK, yürüyüşünün beşinci gününde Ankara'ya ulaştı: Özgür Özel'den DİSK yürüyüşüne destek

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) "Gelirde Adalet Vergide Adalet" sloganıyla İstanbul’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüş kapsamında sendikalılar Ankara’ya ulaştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, yürüyüşe destek verdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) İstanbul’dan başlattığı “Gelirde Adalet Vergide Adalet” yürüyüşü Ankara’ya ulaştı.

Ankara'ya ulaşan heyeti kentteki işçiler ve sendika temsilcileri tarafından karşılandı. Ankara merkeze ulaşan heyet, ıslık, slogan ve alkışlarla yürüyüşünü Ulus'ta noktaladı.

13 Kasım Pazartesi günü İstanbul’dan başlayan yürüyüşte Gebze, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Eskişehir geride kaldı. İstanbul Kadıköy’de başlayan yürüyüşün beşinci gününde DİSK üyeleri Ankara'ya ulaştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK üyeleri Ulus Meydanı’na doğru yürüyerek Ulus’ta kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştiriyor.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Sekreter ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile konfederasyon yöneticileri ve sendikalılar, DİSK Bölge Temsilciliği önünde karşılandı. "Gelirde Adalet Vergide Adalet" yürüyüşü DİSK Bölge Temsilciliği önünden Ulus Meydanı'na doğru sürüyor. Yürüyüş kolu 'Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam' , 'Direne Direne kazanacağız' sloganları ile yürüdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel DİSK'in yürüyüşüne katıldı. Özel ile birlikte CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer de yürüyüşe destek verdi.

DİSK heyeti Ankara ulaşırken; Özel, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve işçilerle kol kola Ulus Meydanı’na yürüdü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel DİSK'in "Gelirde Adalet Vergide Adalet" yürüyüşü sonrası konuştu. Özel, "Adaletsiz vergi düzenine itiraz ediyoruz" dedi. Konuşmasında "Bu meydan Türkiye’de 20 bin kişiyi temsil ediyor. 20 milyon emekçinin adaletsiz vergi dilimiz yüzünden ocak ayında aldığı maaş aralık ayına kadar eriyor. Bu haksızlığa karşı çıkan DİSK’i saygıyla selamlıyorum.

Türkiye’de vergilerin yüzde 67’si doğrudan vergi değil dolaylı vergi olarak alınıyor. Sermayenin ödediği vergi geri kalan yüzde 33 diye düşünmeyin. Yani bugün Türkiye’de para kazananlardan alınan verginin tam on katı yoksullardan, emekçilerden alınıyor. Bu adaletsiz vergi düzenine itiraz ediyoruz. Grevse grev, eylemse eylem yanınızdayız" cümlelerini kullandı.

Özel, "Bu daha başlangıç, hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte kazanacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) milletvekilleri İbrahim Akın ve Burcugül Çubuk DİSK'in "Gelirde Adalet Vergide Adalet" yürüyüşüne katılanlar arasında yer aldı.

Özel'in ardından konuşmaya başlayan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "İstanbul'dan Ankara'ya doğru yola çıktık. Yol boyunca binclerce sınıf kardeşimizle buluştuk. Yola çıkarken yalnız yürümeyeceğiz dedik. Milyonlarca işçinin, kadınların, gençlerin adımları bizimle olacak dedik. Vergide adalet, gelirde adalet diyen milyonlarla yürüdük" dedi.

Çerkezoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün sınıf kardeşlerimizle birlikte yürüdük. Selam olsun umudu büyütenlere. Başta belediye işçileri olmak üzere bütün taşeron işçilerine amasız fakatsız kadro verilmesi için yürüdük. 6196 sayılı kanunla ihraç edilenlerle yürüdük. Kademeli geçiş isteyenlerle beraber yürüdük. Yaşadığımız bu tablo bir tesadüf değil. Bu ülkeyi işçiden, emekçiden, halktan kopmuş bir zihniyet yönetiyor.

Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımız olanı alana kadar da sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu düzeni kapatmaya karar verdi. Anayasa'nın ayaklar altına alınmasına karşı, ülkede adalet için mücadele edeceğiz. Bizlerin hakkında işçilerin, emekçilerin geleceği hakkında, işimiz, aşımız hakkında, tek taraflı dönemleri kapatıyoruz. Bu meydanı görsünler. Bu meydan emeğin meydanı, işçi sınıfının meydanı.

Bugün Ankara'da tarihi bir gün yaşanıyor. İşçiler konuşuyor, emekçiler konuşuyor, halk konuşuyor. Bu mücadeleyi birlikte yürüteceğiz. Biz kazanacağız. Omuz omuza, kol kola kazanacağız. Yürek yüreğe kazanacağız. Ülkede adaleti de egemen kılacağız. Asla umutsuzluğa kapılmayalım. Bu meydan varsa umut var."

Konuşmaların ardından "Vergide adalet istiyoruz", "Direne direne kazanacağız" ve "Birlikte kazanacağız" sloganları atıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.