DİSK: İşçi sınıfı için mücadele devam ediyor

DİSK: İşçi sınıfı için mücadele devam ediyor

Meclis’te bazı maddeleri geri çekilen kanun teklifine ilişkin yazılı açıklama yayınlayan DİSK, “İşçi sınıfı için mücadele devam ediyor” denildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yönetim Kurulu Meclis’te bazı maddeleri geri çekilen “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”ne ilişkin yazılı açıklamaya yayınladı. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu adına yayınlanan açıklamada, işçilerin kıdem tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeyi hedefleyen maddelere karşı mücadelenin kazanıldığına vurgu yapıldı. 

İşçi sendikaları konfederasyonlarının karşı çıktığı ve işçilerin mücadelesiyle yasa maddelerinin geri çekildiği belirtilen açıklamada, “İşçi sınıfı ortak bir irade göstererek kırmızı çizgisini yine çiğnetmedi” ifadelerine yer verildi. 

İşçilerin haklarını gasp edecek maddelere karşı bulundukları her alanda mücadele eden işçilerin selamlandığı açıklamada, “Bedeli ne olursa olsun kıdem tazminatına ve emeklilik hakkına sahip çıkacağını bir kez daha gösteren işçi sınıfı için mücadele devam ediyor” denildi.

Örgütlü mücadelenin sonuç verdiğine yer verilen açıklamada, işçiler DİSK çatısı altında örgütlü mücadeleye çağırılarak, “Herkesin insanca çalışacağı ve insanca yaşayacağı Emeğin Türkiye’sini kurmak için mücadeleye devam” mesajı verildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.