DİSK, 20 ilde zamları ve adaletsiz vergileri protesto etti

DİSK, 20 ilde zamları ve adaletsiz vergileri protesto etti

Genel Başkan Çerkezoğlu İstanbul'da yaptığı açıklamada, "Zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yapan bu düzene karşı sesimizi hep birlikte yükseltiyoruz" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Diyarbakır'ın da aralarında olduğu 20 şehir meydanında zamlar ve adaletsiz vergilere ilişkin basın açıklaması yaptı. İstanbul'da Beşiktaş Çarşı girişinde bir araya gelen DİSK'liler zamları ve hayat pahalılığını protesto etti.

Açıklamaya, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. "Zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yapan bu düzene karşı sesimizi hep birlikte yükseltiyoruz: Gelirde adalet, vergide adalet istiyoruz!" diyen Çerkezoğlu şöyle konuştu:

"Gelirde adalet, vergide adalet demek için alanlardayız, insanca çalışmak, insanca yaşamak için alanlardayız. Zamlara, adaletsiz vergilere, asgari yaşama hayır demek için alanlardayız. Çünkü zamlar ve vergi artışları durmak bilmiyor. Akaryakıttan en temel gıda maddelerine kadar her şeye, her gün yeni zamlar geliyor. Seçimlerden sonra kaşıkla verdiklerini ne varsa şimdi kepçeyle kazanla alıyorlar."

"Çok kazanan çok vergi ödesin"

Çerkezoğlu taleplerini ise şöyle sıraladı: 

• "KDV-ÖTV gibi adaletsiz dolaylı vergiler düşürülsün.
• Gelir vergisi tarife ilk dilim oranı ücretlilerde yüzde 10'a düşülsün.
• Vergi tarife dilimleri artırılsın.
• Ücretlerden ve tükettiklerimizden değil, kârdan, ranttan daha fazla vergi alınsın. Az kazananın az, çok kazanın çok vergi ödediği bir vergi düzeni kurulsun.
• En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine çekilsin ve tüm emekli aylıkları bu oranda artırılsın.
• İşçi sınıfının yaşadığı gelir kaybını telafi etmesinin en önemli yolu, sendika ve grev hakkıdır. Bu hakların kullanımı önündeki tüm engeller kaldırılsın."

Ankara'da Ulus'ta bir araya gelen DİSK'liler adına basın açıklamasını ise DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün okudu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.