Dışişleri: Hiçbir yaptırım, Türkiye'nin egemen haklarından feragat etmesini sağlamayacaktır

Dışişleri: Hiçbir yaptırım, Türkiye'nin egemen haklarından feragat etmesini sağlamayacaktır

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamadaın, "Hiçbir yaptırım, Yunanistan'ın Meis Adası veya 10 deniz mili genişliğinde olduğunu iddia ettiği hava sahası bağlamında Türkiye'nin egemen haklarından feragat etmesini sağlamayacaktır" denildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın yayınladığı makaleye yanıt verildi.

Paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan, maksimalist ve hukukdışı deniz sınırı ve hava sahası iddiaları temelinde Avrupa Birliği'ni Türkiye'ye karşı yaptırımlara zorlamayı hedeflemektedir. Hiçbir yaptırım, Yunanistan'ın Meis Adası veya 10 deniz mili genişliğinde olduğunu iddia ettiği hava sahası bağlamında Türkiye'nin egemen haklarından feragat etmesini sağlamayacaktır. Yunanistan en kısa sürede Türkiye ile ön koşulsuz diyaloğa girmelidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.