Dışişleri Bakanlığı'ndan vize muafiyeti açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan vize muafiyeti açıklaması

Dışişleri'nden vize muafiyeti açıklaması: AB, çalışma planımızı olumlu gördü.

Dışişleri Bakanlığı, vize muafiyetiyle ilgili AB heyetinin yapılan çalışmaları olumlu bulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ülkemizle AB arasındaki Vize Serbestisi Diyaloğu toplantısı Bakanlığımız Konsolosluk İşleri Genel Müdürü ile AB Komisyonu’nun göç konularından sorumlu Genel Müdürü eş-başkanlığında teknik düzeyde bugün (31 Mayıs) Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Bakanlığımız yetkililerinin yanısıra, vize serbestisi süreci kapsamında çalışmalarda bulunan AB Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızdan yetkililer katılmıştır. Toplantıda, AB ile vize serbestisi diyaloğu kapsamında henüz karşılanmayan kriterlere ilişkin Şubat 2018’de AB Komisyonu’na tevdi ettiğimiz Çalışma Planımız hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur” denildi.

‘ÇALIŞMA  PLANI OLUMLU BİR ADIM OLARAK GÖRÜLDÜ’

Açıklamada AB Komisyonu’nun “Vize serbestisi diyaloğunun yeniden canlandırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ettiği” ve çalışma planının kalan kriterlerin karşılanmasına yönelik olumlu bir adım olarak gördüklerini söylediği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.