Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Adalet Divanı'nın başörtüsü kararını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Adalet Divanı'nın başörtüsü kararını kınadı

Türkiye, başörtüsüyle ilgili bir başvuruda işverenin dini sembolleri yasaklanabileceğine karar veren Avrupa Adalet Divanı kararına tepki gösterdi: “Hukuken ve vicdanen yanlış kararı kınıyoruz.”

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Adalet Divanı'nın, işyerlerinde başörtüsünün gibi dini sembollerin yasaklanabileceğine dair kararına tepki gösterdi.

Kararın din özgürlüğünün alenen ihlali olarak nitelendirildiği yazılı açıklamada, “Karar, İslam karşıtlığının ve Müslümanlara yönelik tahammülsüzlüğün Avrupa’da kurumsal ve hukuki bir kimliğe kavuşturulma çabalarının yeni bir örneğini oluşturmaktadır” denildi.

Avrupa'daki Müslümanların hoşgörüsüzlük, nefret söylemi ve şiddete maruz kaldıkları belirtilen açıklamada, “Hal böyleyken, Avrupa’yı rehin alan İslam düşmanlığının, ırkçılığın ve nefret zehrinin giderek yükseldiği bir dönemde, Avrupa Birliği Adalet Divanı kararı, din özgürlüğünü yok saydığı gibi, ayrımcılığa da zemin ve hukuki kılıf kazandıracak bir nitelik taşımaktadır. Hukuken ve vicdanen yanlış, körükleyeceği İslam düşmanlığı bakımından tehlikeli sözkonusu kararı kınıyoruz” ifadeleri kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.