Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran: Türkiye'nin süper güç kategorisine koyulmaya başladığını görüyoruz

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran: Türkiye'nin süper güç kategorisine koyulmaya başladığını görüyoruz

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu: Dünyanın saygın akademisyenleri, etkili liderleri tarafından Türkiye'nin süper güç kategorisine koyulmaya başladığını görüyoruz.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, 13. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu.

Büyükelçilere hitap eden Kıran, Türk dış politikasının temel hedefinin "sahada ve masada güçlü Türkiye" olduğunu vurgulayarak Türkiye'nin son yirmi yılda savunma sanayii sektörünün uluslararası ölçeğe geldiğini söyledi.

"Bakanlığımızın diplomasimizin en önemli gündemi Türk savunma sanayinin gelişimine her zaman katkıda bulunmak" ifadelerini kullanan Bakan Yardımcısı şöyle devam etti: "Dünyanın en saygın akademisyenleri, en etkili liderleri ve en güçlü ülkeleri tarafından Türkiye'nin bugün süper güç ülke kategorisine koyulmaya başladığını görüyoruz. Bunun elbette en önemli sebebi Türkiye'nin savunma sanayi sektöründe bugün yüzde seksenlere ulaşan yerlilik ve millilik oranı ve artık siparişlere yetişemeyecek şekilde uluslararası küresel savunma sanayii pazarının en önemli aktörlerinden biri haline gelmesi."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.