DİHA muhabiri darp edildi!

DİHA muhabiri darp edildi!

Dicle ilçesine bağlı Kayaş (Tonetrek) beldesinde köylülere ait topulu arazide maden çıkartma çalışmasını görüntülemek isteyen DİHA muhabiri Özlem Ağuş, Ölmez Doğu Maden Şirketi'nin çalışanları tarafından darp edildi.

DİYARBAKIR  -  Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Kayaş (Tonetrek) beldesinde köylülere ait tapulu arazide maden çıkartma çalışmasını görüntülemek isteyen DİHA muhabiri Özlem Ağuş, şirket çalışanı 30 kişinin saldırısına uğradı.

Alanın kamulaştırılmadan maden çıkartıldığını söyleyen ve maden çıkartılan arazinin varisi olan Ömer Kahraman ile çalışmanın yapıldığı alanın haberini yapmak isteyen muhabirimiz, sabah saatlerinde beldeye gitti. Ancak çalışmanın yapıldığı alana giden ve görüntü almaya başlayan muhabirimiz ile Kahraman, Ölmez Doğu Maden Şirketi'nin çalışanları tarafından saldırıya maruz kaldı. Muhabirimizin görüntülerine el koymak isteyen işçiler, muhabirimiz ile birlikte Kahraman'ı darp ederken, kendilerini çalışmanın yapıldığı alana götüren taksi şoförü de "Sen bunları niye buraya getirdin" diyen işçilerin tehdit ve saldırısına maruz kaldı. Muhabirimize saldıran işçiler, "Sen git senin burada işin yok. Sen burada olmasaydın, biz bu adamı öldürürdük" dedi. 

Muhabirimiz Ağuş ve Kahraman yakınlarda bulunan bir köye sığınırken, dönüşte işçiler tarafından yük araçları ile yolları kesilerek beldeden ayrılmalarına izin verilmedi. Muhabirimizin şirket sahibi Ömer Yıldız ile yaptığı telefon görüşmesi üzerine işçiler yolu açarken, şirket hisselerinin bazılarının korucularda olduğu iddia edildi. 

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.