Dicle Nehri'ne giren 3 liseli boğuldu

Dicle Nehri'ne giren 3 liseli boğuldu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde serinlemek için Dicle Nehri'ne giren ve akıntıya kapılarak gözden kaybolan 3 lise öğrencisi boğuldu.

Sur ilçesine bağlı Bağıvar Mahallesi'nde öğlen saatlerinde serinlemek için Dicle Nehri'ne giren 4 lise öğrencisi, akıntıya kapıldı. Gençlerden 1'i yüzerek kıyıya ulaşmayı başarırken, 3'ü gözden kayboldu. İhbarla bölgeye İtfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 1,5 saat sonra 3 gencin cansız bedenine ulaşıldı. Cenazeler otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

YATILI OKULDAN İZİN ALIP ÇIKMIŞLAR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde serinlemek için girdikleri Dicle Nehri'nde akıntıya kapılarak gözden kaybolan ve vatandaşların yardımıyla cesetleri çıkarılan 3 lise öğrencisinin kimlikleri belli oldu. Vali Aydın Arslan Fen Lisesi'ne il dışından gelerek yatılı okuyan 10'uncu sınıf öğrencileri Osman Yetişgin, Enes Can ve Yunus Vural'ın okuldan çarşı izni alarak dışarı çıktıkları ortaya çıktı. Otopsi işlemlerinin ardından Enes Can'ın Şırnak'ta, Osman Yetişgin'in Silvan ilçesinde, Yunus Vural'ın ise Mardin'in Nusaybin ilçesinde toprağa verileceği belirtildi. 

'BİR BAKTIM ÇIĞLIK SESLERİ GELDİ'

Bölgeye balık tutmak için geldiğini belirten Emrullah Aydın, "Öğlen saatlerinde 4 genç geldi. Biz burada balıkla uğraşıyorduk. Burada suya girmek istediler. Sanırım yüzmeyi bilmiyorlardı. Bilseydiler zaten elbiseyle girmezlerdi. Sonra bir baktım çığlık sesleri geldi. Arkadaşlar geldiler müdahale ettiler" dedi.

690x390cc-dyb-05-06-2022-dicle-nehri-boulan-ogrenciler-bulundu.jpg

Kemal Başak ise, "Keyifle yüzmeye başladılar. 20 dakika sonra nehirden çıktılar. İleriye doğru gittiler. Sonra baktık ki polisler geldi. Sonra çığlık seslerinin ardından oraya gittik. Suya kimse girmesin, çocuklarınızı da su kenarından uzaklaştırın. Balık için geliyorsanız gelin ama suya girmeyin" diye konuştu.

CENAZELER GÖZYAŞLARI İÇİNDE ADLİ TIP’TAN ALINDI

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde serinlemek için girdikleri Dicle Nehri'nde akıntıya kapılarak gözden kaybolan ve vatandaşların yardımıyla cesetleri sudan çıkarılan Vali Aydın Arslan Fen Lisesi 10'uncu sınıf öğrencileri Osman Yetişgin, Enes Can ve Yunus Vural'ın otopsi işlemleri sona erdi. Adli Tıp Kurumu önünde toplanan yakınları gözyaşları içerisinde ağıtlar yaktı. Cenazeler çıkarılırken ölenlerin bazı yakınları sinir krizi geçirdi. 

Yakınları tarafından cenazeleri teslim alınan öğrencilerden Enes Can'ın Şırnak'ta, Osman Yetişgin'in Silvan ilçesinde, Yunus Vural'ın ise Mardin'in Nusaybin ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.