DEVA Partisi: Devlet Bahçeli'nin adının Diyarbakır'da olumlu karşılığı yok

DEVA Partisi: Devlet Bahçeli'nin adının Diyarbakır'da olumlu karşılığı yok

Diyarbakır’da yapılacak olan hatıra ormanına Devlet Bahçeli’nin isminin verilmesine tepkiler sürüyor. DEVA Partisi il teşkilatı, bu kararın kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Diyarbakır'da Kırklar Dağına yapılması planlanan hatıra Ormanı’na MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adının verilmesine tepkiler sürüyor. Diyarbakır halkı başta olmak üzere meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve siyasiler Diyarbakır’da yapılacak kent ormanına Devlet Bahçeli’nin adının verilmesini eleştiriyor. Eleştiren siyasi partiler arasında Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) il yönetimi de var. DEVA Partisi il ve ilçe yöneticileri tarihi Ongözlü Köprü'de basın açıklaması yaptı. İl teşkilatı adına basın açıklamasını okuyan DEVA Partisi Sur İlçe Başkanı Sadrettin Tosunlu, sözlerine ‘Diyarbakır’ın sahibi Diyarbakırlılardır’ diyerek başladı.

'DEVLET BAHÇELİ’NİN ADININ DİYARBAKIR’DA OLUMLU KARŞILIĞI YOK'

Kırklar Dağı Mevkiinde konuşlanmış arazi üzerine yapılacak olan Hatıra Ormanına "Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı" adının verileceğine ilişkin bilgilerin basında yer aldığını hatırlatan Tosunlu, adına türküler yazılmış olan Kırklar Dağı’nda yapılacak olan hatıra ormanına “Devlet Bahçeli Hatıra ormanı” isminin verilecek olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Bahçeli'nin Diyarbakır başta olmak üzere bölge şehirleri ve bu şehirlerde yaşayan insanların nezdinde hiçbir olumlu karşılığının olmadığını ifade eden Tosunlu, “Bütün siyasi hayatı boyunca yalnızca iki defa Diyarbakır'a gelmiş ve Diyarbakır’a müspet bir hatırası olmayan bir siyasetçinin adının hatıra ormanına verilmesinin makul hiçbir gerekçesi olamaz. Kürtleri ‘kökenli’ olarak tarif eden, onları adeta inkar eden, fırsat bulduğu her zeminde eşitlik ve adalet duygularından uzaklaşan, Diyarbakır’a ve Diyarbakır halkına dair gelecek tasavvurundan yoksun bir siyasetçinin öncelikle bu tutumunu değiştirmesi gerekmektedir” dedi.

'DİYARBAKIR'IN SAHİBİ OLDUĞUNU İDDİA EDENLER HALKIN İRADESİNİ YOK SAYANLARDIR'

Diyarbakır’ın ve Kürt’lerin hafızasında güzel anılarla karşılık bulmayan bir siyasetçinin isminin bir hatıra ormanına verilmesinin şehre, o şehirde yaşayan insanlara ve şehrin tarihine ve hafızasına yapılan en büyük haksızlık olduğunu ifade eden Tosunlu, “Bugün Diyarbakır'ın sahibi olduğu iddiasında bulunanlar Diyarbakır halkının iradesini yok saymış olanlardır. Halkın iradesini gasp edenler halkın kültürel ve tarihi zenginliklerini de yok saymaktadırlar. Şehirler, özgürleşme vaadini bağrında taşır. Bu anlamda bizler Diyarbakır Deva olarak, şehrin dokusuna, tarihine, hafızasına ve hatırasına aykırı bu tutumu kabul etmediğimiz buradan açıkça dile getiriyoruz” diye konuştu.

'BU TUTUM HALKLA KAVGA ETMEK ANLAMINA GELİYOR'

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, hatıra ormanına Devlet Bahçeli’nin adının verilme tutumunun bir anlamda şehirle ve şehirde yaşayan halkla kavga etmek anlamına geldiğini söyledi. Hatıra ormanlarının yapılmasının, bu ormanların çoğalmaları ve ağaçlandırmaların elbette önemli olduğunu hatırlatan Ülsen, “Lakin bir şehre yapılacak olan hatıra ormanının şehirle bir ilgisi olmayan, şehirde yaşayan halklara olumlu herhangi bir katkısı olmayan bir siyasetçinin isminin verilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Biz geçtiğimiz bu günlerde toplumsal zemini ortaklaştırma, toplumsal zemini zenginleştirme adına uğraş ve çaba sarf ederken, yerel idareciler ne yazık ki bu toplumsal mutabakatı bozan ve bu toplumsal mutabakatı yerle bir eden faaliyetler içerisinde bulunmaktadırlar” dedi.

'BU KARAR BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR'

Devlet Bahçeli isminin Diyarbakır’ın, bölgenin ve Kürtlerin hafızasında tek bir olumlu sözü, davranışı ve siyaseti olmayan birisi olduğunu hatırlatan Ülsen, şunları söyledi: “Diyarbakır’da yaşatılan birçok zulme, haksızlığa destek vermiş, bu zulüm ve haksızlığa karşı hiçbir ses yükseltmemiş bir siyasetçinin hatıra ormanına isminin verilmesi Diyarbakır halkı ile kavga etmek demektir. Bölge halkı ile kavga etmek demektir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Hem yerel, hem merkezi yönetime seslenmek istiyoruz. Diyarbakır’da yapacağınız uygulamaların o şehrin tarihine, sosyolojisine, iklimine, hafızasına, tarihine uygun isimler olması gerekmektedir. Bunun dışında Devlet Bahçeli isminin bölgedeki karşılığının olmadığı bilinmesine rağmen adının bir hatıra ormanına verilmesi bizim nezdimizde yok hükmündedir.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.