Deutsche Bank'tan Türkiye için faiz tahmini: 500 puan...

Deutsche Bank'tan Türkiye için faiz tahmini: 500 puan...

Deutsche Bank, TCMB'nin bu ay 500 baz puanlık faiz artışına gidebileceğini öngörüyor.

Deutsche Bank, Türkiye'de Merkez Bankası'nın enflasyon oranlarındaki kötüleşme nedeniyle politika faizini yüksek ihtimalle 500 baz puan artıracağını tahmin ediyor. Banka, bir sonraki faiz toplantısında faiz oranının yüzde 45'ten yüzde 50'ye çıkabileceğini belirtti.

Deutsche Bank analistleri, politikaların doğru yönde ilerlediğini ve Fitch'in son kredi notu artışının ortodoks politikalara dönüşün bir yansıması olduğunu ifade etti. Ancak kısa vadede ekonomide zorlukların devam ettiğini belirten analistler, bu zorluklar arasında kalıcı enflasyonist baskılar ve bankanın net rezervlerindeki belirgin düşüşün bulunduğunu vurguladılar. Ayrıca, yaklaşan yerel seçimlerin belirsizlik oluşturduğunu ve TL'deki değer kaybının döviz talebini artırabileceği endişesinin olduğunu dile getirdiler.

Uzun vadede Deutsche Bank, Merkez Bankası'nın son çeyreğe kadar beklemesini ve faiz indirimlerinin kademeli olmasını bekliyor. Banka, yıl sonu politika faizi tahminini yüzde 45 olarak belirtiyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.