Derik’te provokasyon girişimi

Derik’te provokasyon girişimi

BDP Derik Belediye Eş Başkanı Sebahat Çetinkaya, ilçede Salı günü yapılan yürüyüşün ''uyuşturucu ve çöp sorunu'' adı altında bir provokasyon girişimi olduğunu söyledi.

Mardin'in Derik ilçesinde Salı günü çöplerin toplanması, içme suyunun temizlenmesi ve gençler arasında uyuşturucu kullanımının engellenmesi talebi altında gerçekleşen yürüyüşün AKP''nin geçmiş dönem Belediye Başkan adayı olan Kenan Özaydın'ın oğlunun öncülük ettiği bir grup tarafından BDP Belediyesine yönelik bir provokasyon olarak organize edildiği iddia edildi.

ANF'ye konu hakkında bilgi veren BDP Derik Belediye Eş Başkanı Sebahat Çetinkaya, yürüyüşe konu edilen sorunların giderilmesi için kendileri tarafından gereken adımlar atılmış olmasına rağmen geçmişten beri Belediyeye karşı provokatif tutumlar içerisinde olan bu grubun böyle bir eylem düzenlediğini belirtti. Grubun kendileri ile sorunlara ilişkin hiçbir görüşme talebinde bulunmadan, çözüm konusunda yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi almadan doğrudan böyle bir eyleme giriştiğini kaydeden Çetinkaya, yürüyüş günü yanlarındaki kitleyi Belediyeye yürütmek istediklerini ve halkın tepkisi üzerine bundan vazgeçildiğini ekledi.

İlçede bulunan çöp toplama merkezinin 80 yıllık bir çöp toplama merkezi olduğu bilgisi veren Çetinkaya, “biz henüz iki aylık bir Belediye olmamıza rağmen bize mal etmeye çalışıyorlar. İki ayda yapmamız gerekenleri yaptık” dedi.

Göreve geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Projesi kapsamında çöp sorununu çözmek için çalışmalarını tamamladıklarını dile getiren Çetinkaya, yakın zamanda uygulamaya geçeceklerini ve Derik’in çöp toplama merkezi sorununu çözdüklerini ifade etti.

Kirli içme suyu sorununu çözmek için de yeni arıtma sistemi kuracaklarını aktaran Çetinkaya, bunun için de Büyükşehir Belediyesi Meclisinden karar çıkardıklarını ve yeni arıtma sisteminin ihalesinin de yapılarak son aşamaya getirildiğini kaydetti.

Yürüyüşe gerekçe yapılan sorunlardan biri olan uyuşturucu kullanımı konusunda hem parti hem de Belediye olarak en hassas yapının kendileri olduğunu hatırlatan Çetinkaya, şöyle devam etti: “Bu yürüyüşü yapanlar bizlerin bu konuda ki çalışmalarımız görmek istemiyorlar. Daha geçenlerde bu konuda Kaymakam ile görüşmeler yaptık. Rehabilitasyon merkezleri açma ve toplumu bu konuda aydınlatmaya yönelik projelerimizi de hayata geçireceğiz.”

Bu yürüyüşü organize edenlerin amacına dikkat çeken Sebahat Çetinkaya, “amaç ilçenin sorunlarını çözmek ise gelsinler bizimle görüşsünler, bilgi alsınlar, beraber çözelim. Uyuşturucuya karşı beraber yürüyelim. Diğer sorunların çözümü konusunda da beraber karar alalım. Ama bunların amacı bu değil. Henüz iki aylık bir Belediye hiçbir sorunu çözmüyormuş havası yaratarak provokasyon peşindeler” diye kaydetti. Yürüyüşü organize edenlerden birinin basın açıklaması metnini de okuyan AKP'nin eski Belediye Başkan adayı olan Kenan Özaydın'ın oğlu Onur Özaydın olduğunu söyleyen Çetinkaya, bu grubun Derik'te sürekli olarak BDP Belediyelerine yönelik provokatif ve itibarsızlaştırma yönünde çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Salı günü yapılan yürüyüşe katılanların Belediyeye yürütülmek istendiğini de belirten Çetinkaya, ancak halkın buna tepki göstermesi üzerine grubun Belediyeye yürümekten vazgeçtiğini sözlerine ekledi. ANF

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.