Derecik'ten Van'a doktora gidiyorlardı: Kazada hayatını kaybeden 4 kişi uğurlandı

Derecik'ten Van'a doktora gidiyorlardı: Kazada hayatını kaybeden 4 kişi uğurlandı

Van-Hakkari karayolunda meydana gelen kaza Hakkari'yi yasa boğdu. Hayatını kaybeden yurttaşların Derecik ilçesinde tedavi için Van iline gittikleri öğrenildi.

Dün sabah saatlerinde Hakkari'nin Derecik ilçesinden Van'a doğru yola çıkan Ayvaz Yılmaz yönetimindeki araç Van'ın Başkale ilçesi yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanmış, meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetmiş 1 kişi ise yaralanmıştı.

DERECİK'TE TOPRAĞA VERİLDİLER

Meydana gelen feci trafik kazasında hayatını kaybedenlerden Hayal Tekin dün gece saatlerinde, abisi Cihat Tekin ise bugün sabah saatlerinde Derecik'in Gürmeşe (Drawana) köyünde toprağa verildi.

 Ayvaz Yılmaz ve Mine Yılmaz ise yine bugün sabah saatlerinde Yolgeldi (Rizê) köyünde sevenleri ve yakınları tarafından uğurlandı.

Kazada yaralanan Keskin Yılmaz'ın Van'da kaldırıldığı hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi. 

TEDAVİ İÇİN VAN'A GİDİYORLARDI

Kazada hayatını kaybedenlerden 3'ünün evli oldukları ve araçta bulunanların tümünün tedavi için Van'a gittikleri öğrenildi. Hayatını kaybedenlerden Mine Yılmaz'ın doğum hastası olduğu ve kontrol için Van'a gittiği, diğerlerinin de çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle tedavi olabilmek için Van'a gittikleri öğrenildi.

VAN YOLU HER YIL ONLARCA HASTAYA MEZAR OLUYOR

Başta Derecik ilçesi olmak üzere tüm Hakkari'yi yasa boğan feci trafik kazasında hayatını kaybeden yurttaşların da Van'a tedavi için gittiği öğrenildi. En yakın devlet hastanesi olan Şemdinli Devlet Hastanesi'ne yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunan Derecik ilçesinde halen faal bir hastane yok. İlçede yıllardır yapımı devam eden Derecik Devlet Hastanesi henüz hizmete girmedi. İlçede yaşayan vatandaşlar sağlık hizmetlerinin genelinden mahrum bir şekilde yaşadıklarını söylüyor.

Derecik ilçesi Ak Parti'nin Hakkari'de en fazla oy oranına sahip ilçesi. Ak Parti'nin Hakkari'deki kalesi olarak adlandırılan ilçeden son seçimlerde bir milletvekili bile çıktı ancak Derecik; ulaşım ve sağlık alanlarında Hakkari ilinin en mağdur ilçesi olarak biliniyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum