Derecik'teki olayla ilgili Valilikten açıklama: İkaz ateşi açıldı

Derecik'teki olayla ilgili Valilikten açıklama: İkaz ateşi açıldı

Derecik'te bir kişinin askerlerce açılan ateş sonucu yaralanması olayı ile ilgili Hakkari Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"30 Aralık 2020 günü saat 13.00 sıralarında Derecik İlçesi Samanlı Bölgesinde, sınırı korumakla görevli 1216 Rakımlı Tepe Üs Bölgesi ile sınır hattı arasında kalan Askeri Yasak Bölge içerinde 6 şüpheli şahıs görülmüştür. Görevli personel tarafından; sınıra ve Üs Bölgesine yakınlığı nedeni ile olası fotoğraf çekme veya kaçakçılık gibi sınır güvenliğini tehdit eden olayların engellenmesi maksadıyla şahısların bölgeden uzaklaşmaları yönünde ikazda bulunulmuş, şahısların mukavemet etmesi neticesinde yaşanan arbede esnasında havaya ikaz ateşi açılmıştır.

Olayın ardından hafif yaralandığı görülen Reşit EKİNCİ (26) tedavisi için sağlık kuruluşlarına sevk edilmiş, yapılan muayenesinde; yara bölgesinde şişlik, cilt altında (3) mm’lik çok sayıda lezyonun dikkat çektiği ve küçük metalik yabancı cisimlerin lehine değerlendirmelerin yapıldığı ifade edilmiştir. Şahıs ayakta tedavisi yapılmasına müteakip taburcu edilmiş, olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Olay 30 Aralık 2020 tarihinde sınır hattında Askeri Yasak Bölge içinde gerçekleşmiş olup, bölgenin piknik alanı olmadığı açıktır. Zaman ve mekân açısından, Hakkâri HDP Milletvekilinin “Piknik iddiası” doğru olmayıp, olay yukarıda açıklandığı şekildedir."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum