Derecik’te dağda mahsur kalan genç kurtarıldı
Hakkari'nin Derecik ilçesinde pancar toplamak için çıktığı dağda mahsur kalan genç, yürütülen çalışmalar sonucu kurtarıldı.
Derecik ilçesine bağlı Anadağ (Ketina) Köyü’nde pancar toplamak için dağlık bölgeye çıkan Mehmet Taş, yaşadığı talihsiz kaza sonrası kayalık alanda mahsur kaldı. Dengesini kaybederek düşen Taş’ın elinin kayalar arasında sıkıştığı ve üzerine kaya parçalarının düştüğü öğrenildi.

Zor durumda kalan genç, cep telefonuyla ailesine ulaşarak yardım istedi. Ailenin durumu bildirmesi üzerine köy sakinleri hızla bölgeye yönelirken, jandarma ve sağlık ekipleri de olay yerine sevk edildi.
Saat 16.40 sıralarında başlatılan kurtarma çalışmaları, yaklaşık 5 ila 10 kilometrelik sarp ve engebeli arazide güçlükle sürdürüldü. Zorlu doğa şartlarına rağmen köylüler ile ekiplerin koordineli müdahalesi akşam geç saatlere kadar devam etti.

Yoğun çabaların ardından bulunduğu noktadan çıkarılan Mehmet Taş’a ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Daha sonra Derecik Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Taş’ın elinde kırık olduğu belirlenirken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.