Derecik’te asker 2 kişiyi yaraladı

Derecik’te asker 2 kişiyi yaraladı

Hakkari’nin Derecik ilçesinde askerlerin açtığı ateş sonucu Şahap Şendol (23) ve Celil Ekinci (17) yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay Hacı Bey köyünün Derindere (Çemêkurk) mezrasında 18 Mayıs'ta saat 07.20 sularında yaşandı. Sınır hattında Şahap Şendol ile Celil Ekinci'ye askerler tarafından ateş açıldığı, açılan ateş sonucu her iki kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Yaralıların, bölgeye gelen yurttaşlar ve yaralıların yakınları tarafından Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde bulunan bir hastaneye kaldırıldığı, elinden yaralanan Şendol'un taburcu olduğu, karnından yaralanan Ekinci'nin tedavisinin halen devam ettiği belirtildi.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milltevekili Sait Dede, Celal Ekinci'nin yaralanmasına ilişkin görüntüleri paylaştı. HDP'li Dede, askerlerin Ekinci'ye müdahale eden yakınlarına bağırdığı duyulan görüntüleri şu ifadeler ile paylaştı: "Görüntüler yine Derecik'ten, sınır hattında silahsız sivil iki gencimiz askerler tarafından açılan ateşle vuruldu. İmha konseptiyle uyum içinde ilerleyen ve failleri elbirliğiyle koruyarak cesaretlendiren yargıya soruyorum hangi yasalara göre hareket ediyorsunuz, hani yaşam hakkı!” 

Ekinci'nin, yine aynı bölgede 31 Aralık 2020'de askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Reşat Ekinci'nin kardeşi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.