Derecikli genç mucit TEKNOFEST’e davet edildi

Derecikli genç mucit TEKNOFEST’e davet edildi

Hakkari'nin Derecik ilçesinde yaşayan ve 2 yıl önce atık malzemelerden robotik aletler yapmaya başlayan 14 yaşındaki Aram Kaynak, Adana'da yapılacak Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e davet edildi.

Derecik ilçesine bağlı Yeşilova (Navberoja) köyünde yaşayan 7. sınıf öğrencisi Aram Kaynak, çevresinden topladığı malzemelerle uzaktan kumandalı helikopter, araba, örümcek ve akıllı soba maketleri yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Bugüne kadar helikopter ve güneş enerjisiyle çalışan araçlar üreten Kaynak'ın hayali olan TEKNOFEST'e davet edilerek hedefine ulaştı. Bu yıl Adana'da düzenlenecek olan TEKNOFEST'e davet edilen Kaynak, müjdeyi BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın sosyal medya hesabından duyurdu.

İki yıldır robotik malzemelerle uğraşan Aram Kaynak, "İlk yaptığım helikopter başarılı geçti. Engelden kaçan robotlar ve süspansiyonlu arabalar da yaptım. Bunun gibi birçok projem var. Öncelikle sesimi duyuran Belediye Başkanımız Hasan Dinç ve Govend dergisine çok teşekkür ediyorum. Yıllardır hayal ettiğim TEKNOFEST'te çağrıldığım için çok mutluyum. Selçuk Bayraktar abime ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. En büyük hayalim olan projelerimi tüm dünyaya göstermek istiyorum. Eğitimimi, hayalim olan mekatronik mühendisliğini İngilizce olarak, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okumak istiyorum" dedi.

Derecikli genç mucit TEKNOFEST’e davet edildi

Derecikli genç mucit TEKNOFEST’e davet edildi

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.