Derecikli genç kız kardeşlerinin bitkin halde bulduğu dağ keçisine gözü gibi bakıyor

Derecikli genç kız kardeşlerinin bitkin halde bulduğu dağ keçisine gözü gibi bakıyor

Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Yeşilova (Navberoja) köyünde yaşayan Rojan Dinç, yaklaşık 2 yıl önce kardeşlerinin arazide bitkin halde bulduğu yavru dağ keçisine gözü gibi bakıyor.

Ecevit Bay'ın haberi:

İlçe kırsalında koyunlarını otlatan Dinç'in kardeşleri, çalıların arasında bitkin halde yatan keçiyi kucaklarına alarak eve götürdü. Evde keçiyi tedavi ederek sağlığına kavuşmasını sağlayan Dinç ve kardeşleri, çok sevdikleri keçiyi doğaya salmayarak evde bakmaya karar verdi. Keçiye "Gule" ismini veren Dinç, onunla yakından ilgileniyor, elleriyle besleyip yürüyüşe çıkarıyor. Evin ve köy halkının maskotu haline gelen keçiye gözü gibi bakan Dinç, Gule'nin artık ev halkından biri olduğunu söyledi.

"Bazen evde sofrada bizimle yemek yiyor"

Keçiyi besleyen Rojan Dinç Yüksekova Haber Portalına yaptığı açıklamada, "Kardeşlerim dağda koyunları otlatırken çalıların arasında bularak eve getirdi. Getirdiklerinde bir veya iki günlüktü. O günden beridir onunla ben ilgileniyorum. Bir yıl yedi aydır besliyorum. Ona ‘’Gule’’ ismini bıraktım, onunla anne kız gibi bir ilişkimiz var. Bazen evde sofrada bizimle yemek yiyor. Bize çok alıştı. Onun tüm bakımlarını özenle yapıyorum. Evden çıktığım anda o da benimle çıkıyor. Arabaya binerken araca biniyor, ben nereye gidersem benimle geliyor. Biz evde 8 kişilik bir aileyiz ama "Gule"nin katılmasıyla 9 kişilik bir aile olduk" dedi.

dag-kecisi2.jpg

dag-kecisi1.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum