Derecik’in ilk kadın muhtar adayı: Birçok insana cesaret verdim

Hakkari’nin Derecik ilçesinde ilk kez bir kadın muhtarlığa aday oldu. 26 yaşındaki kadın muhtar adayı Şehla Kaya, ‘’Birçok insana cesaret verdim’’ derken, Kaya’ya en büyük desteği de kadınlar veriyor.

Derecik’e bağlı bir köy iken statüsü değiştirilerek mahalle yapılan Balkaya’dan (Çiyayê Govend) aday olan 26 yaşındaki muhtar adayı Şehla Kaya, Adıyaman Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu ve muhtar adayı olduğu döneme kadar mahallesinde ücretli öğretmenlik yapmış.

Yaklaşık 1500 seçmenin olduğu mahallede her gün düzenli olarak komşularını ziyaret eden Kaya, "Bu sefer oyunuz kadınlara olsun’’ diyerek komşularından desteklerini istiyor.

f44bd5ea-e1cd-4e44-ad6f-0f0ce5327265.jpg

"Birçok insana cesaret verdim’

Ailesinin isteği ve desteği ile muhtarlığa aday olduğunu söyleyen Kaya, mahallesinde muhtarlığa aday olan iki erkekle yarışıyor. Derecik için bir ilk olduğunu gururla ifade eden Kaya, "En iyi şekilde yapabileceğime inanıyorum, hepimiz biliyoruz ki kadınlar çok daha iyi yapar. Şu an birçok insana özgüven verdim cesaret verdim. Kazanarak bu güveni cesareti arttırmak istiyorum. Kadınlar çok mutlu, seçmenler de başka yerlerden insanlar da sonucu sabırsızlıkla bekliyor. Seçmenlerim çok destek veriyor’’ diyor.

83016b9a-1010-4f5c-b1b9-9bea5df408fe.jpg

"Önceliğim kadınlar ve çocuklar’'

Mahallelerindeki en büyük sorunların su ve yol olduğunu ifade eden Kaya önceliğinin bunlarla beraber kadınlar ve çocuklar olacağına dikkat çekiyor. "Onlar için çok şey var aklımda Allah’ın izniyle hepsini de yapacağım. Onlar için ile de gideceğim ve hepsini yapana kadar peşini bırakmayacağım’’ diyen Şehla Kaya’nın projeleri arasında aile destek merkezi kurulması, dikiş nakış kursları ve kadınlar için şehir dışı gezileri gibi projeler var.

e76fb611-045d-4aa0-8f18-091bac826b29.jpg

"Çok şey yapar inanıyorum"

Şehla Kaya’nın kadın seçmenleri de onun gibi heyecanlı, Kaya’nın evinde ziyaret ettiği kadın seçmenlerden Şilan Demir, "İlk defa bir kadın aday oluyor bizim için de çok ilginç oldu ama aday olması bizi çok mutlu etti. İnşallah kazanır her zaman arkasındayız. Çok şey yapar inanıyorum’’ diyor.

b3ea7f07-a01a-4177-84b5-ee272ba05bf6.jpg

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.