Derecik Kaymakamı İdris Arslan: Derecik halkının mertliğine hayran kaldım

Derecik Kaymakamı İdris Arslan: Derecik halkının mertliğine hayran kaldım

Hakkari'nin yeni ilçesi Derecik'in ilk kaymakamı İdris Arslan: Buradaki insanların mertliğine gerçekten hayran kaldım. İnsanlar evlerinin mutfağındaki her şeyi sofraya getiriyor. Çok misafirperver insanlar. Bizleri bağırlarına bastılar.

Ömer Oğuz'un haberi:

Daha önce Şemdinli ilçesine bağlı bir belde olan Derecik, Ekim 2018'de ilçe statüsüne kavuşmuş, bir süre sonra ilçeye kaymakam olarak İdris Arslan atanmıştı. 22 Kasım 2018'de Hakkari'nin Irak sınırındaki yeni ilçesi Derecik'e giderek görevine başlayan Kaymakam İdris Arslan, ilçedeki kurumların yüzde 90'ının işlevsel hale getirildiğini söyledi. Yüksekova Haber Portalı'na konuşan Arslan, "Şuanda kurumlarımız hizmet verecek durumdalar. Genel anlamda çalışmalarımız suratle devam etmektedir. İnşallah halkımızla beraber güzel hizmetler yapacağız" dedi.

'Tek gayemiz ilçe halkına hizmet etmek'

Derecik'e ilk geldiğinde ilçe halkının sıcak kanlılığı karşısında şaşırdığını belirten Arslan, "Birçok yerde görev yaptım ama buradaki insanların mertliğine gerçekten çok hayran kaldım. İnsanlar evlerinin mutfağındaki her şeyi sofraya getiriyor. Çok misafirperver insanlar. Bizleri bağırlarına bastılar. Bu insanlara hizmet için geldik. Tek gayemiz ilçe halkına hizmet edip bu güzel yerleri inşallah daha sonra bizden sonra gelecek devlet görevlilerine teslim etmektir. Derecik çok güzel bir ilçe. Tarım alanında birçok çalışma yapılabilinir. Birçok tarımsal ürünün üretilip çevre il, ilçe ve ülkelere satışı sağlanabilecek bir yer. İklimi bu anlamda çok elverişli" dedi.

idris-arslan-derecik-kaymakami_2.jpg

'Bundan sonra asıl işimiz projeler üretmek'

İlçeye ilk geldiklerinde ilk icraatinin yer konusu olduğunu belirten Arslan, "Hükümet konağı binamızın kurumlara ihdası ile ilgili çalışmalarımız oldu. İnsanlarımızla tanıştık. Köylere ziyaretlerimiz oldu. Okul ziyaretlerimiz oldu. Bundan sonra asıl işimiz projeler üretmek. Tarım ve eğitim alanında güzel şeyler yapmaya çalışacağız inşallah. Birçok kurumumuzun yer tahsisi yapıldı" dedi. 

Yapımı devam eden Derecik Devlet Hastanesi ile ilgili de bilgi veren Kaymakam Arslan, "Hastanemiz inşallah yaz mevsiminde güzel bir hizmet verecek seviyeye gelecektir" dedi.

İDRİS ARSLAN KİMDİR?
Derecik Kaymakamı İdris Arslan, 25.01.1981 yılında Erzurum ili İspir ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini İspir ilçesinde tamamlayan Arslan, 2000-2004 yılları arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2006 yılında Maliye Bakanlığı Gelir Uzmanı olarak göreve başlayıp, 2008-2010 yılları arasında Ankara Vergi Dairesi Başkanlığında Vergi Denetmen Yardımcısı olarak görev yaptı. İdris Arslan, 2010 yılı Ağustos ayında Kaymakamlık sınavına girerek 99. Dönem Erzurum Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Sırasıyla Mersin/Gülnar, Adana/Karaisalı, Ankara/Çamlıdere, Çankırı/Atkaracalar ve Sivas/Hafik ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulundu.
Amerika Birleşik Devletleri New Jersey Eyaleti Rutgers Üniversitesinde yabancı dil ve kamuda yöneticilik eğitimi alan Kaymakam İdris Arslan; son olarak Hakkari ili Derecik ilçesine Kaymakam olarak atandı. Kaymakam Arslan evli ve iki çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.