Depremzedeler: İhtiyaçlarımız henüz karşılanmadı

Depremzedeler: İhtiyaçlarımız henüz karşılanmadı

Depremin yıktığı Başkale’nin Özpınar Mahallesi'nde çadırlarda kalan yurttaşlar, elektrik, su ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduklarını söyledi.

İran merkezli yaşanan 5.9 şiddetindeki deprem sonucu 8 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca kişinin yaralandığı Başkale’nin Özpınar (Elbis) Mahallesi'nde okul bahçesine çadırlar kuruldu. Çadırları yetersiz gören mahalleliler, elektrik, su ve en temel ihtiyaçlarının karşılanmasını istiyor.  

Depremzede Haşim Aslan, mahalle halkının barınma sorunlarının acilen çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Aslan, “Buraya çadır kurulmuş; ama çadırlarımız altından su sızıyor. Perişan bir haldeyiz. Herkesin bize yardım etmesi gerekiyor. Bu saate kadar ihtilaçlarımız karşılanmadı. Evlerimiz, ahırlarımız yıkıldı. Bu köyde 8 kişi hayatını kaybetti. Biz sayıyı çıkarmadık ama 3 bin hayvan öldü. Biz o hayvanlarımızı nereye koyacağız? Biz 9 kişilik bir aileyiz ve nereye gideceğimizi bilemiyoruz” dedi.

baskale-depremzede.JPG

‘HAYVANLARIMIZ SOĞUKTAN ÖLECEK’

Depremzede Pakize Aslan da canlarını zor kurtardıklarını belirterek, “Deprem sırasında tam evden çıktık ve evimiz yıkıldı. Biz evdeydik. Koyunlarımızın büyük bir bölümü öldü. Ölmeyen de soğuktan ölecek, çünkü hala hayvanlar için çadırlar kurulmadı.  Bizim evlerimiz eski ve depreme dayanmayacak durumda olduğu için bu kadar büyük zarar gördük. Buraya çadır kuruldu bu çadırlarda kalacağız” diye belirtti. 

Başkale'deki Deprem bölgesinden fotoğraflar

Başkale'deki Deprem bölgesinden fotoğraflar

Başkale'de Depremin yıktığı köyden görüntüler

Başkale'de Depremin yıktığı köyden görüntüler

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.