Depremzede baba aynı hastanede kaldığı çocuğunu İstanbul’da yoğun bakımda buldu

Depremzede baba aynı hastanede kaldığı çocuğunu İstanbul’da yoğun bakımda buldu

Adıyaman’da depremzede baba, aynı hastanede kaldığı çocuğunu İstanbul’daki bir hastanenin yoğun bakım servisinde buldu. Bebeğin 1248 km uzaktaki bir hastaneye nasıl ve neden ‘kimliği belirlenemeyen’ olarak sevk edildiği ise bilinmiyor.

Maraş merkezli depremlerin ardından aileler hala kayıp çocuklarını arıyor. Adıyaman’da enkazdan çıkarılan baba ve bir yaşındaki bebeği aynı hastaneye kaldırıldı. Ardından bebek, “Kimliği belirlenemedi” denilerek başka hastaneye sevk edildi. Baba, çocuğunu İstanbul’da buldu.

Cumhuriyet’te yer alan Figen Atalay’ın haberine göre hakkında arama ilanı verilen ve refakatsiz kalan çocukların durumunu yakından takip eden Afet-Çocuk Sivil Koordinasyon ekibi, yakından takip ettiği vakalardan biri olan bebek A ve ailesinin yaşadıklarını anlattı.

Adıyaman’da enkazdan çıkarılan bir yaşındaki bebek A. babası ile birlikte hastaneye kaldırıldı. Bebeğin ilk müdahalesi babasının yanında yapıldı. Bebeğin sevk edilmesi gerektiği söylendi ancak nereye götürüleceğine dair bilgi verilmedi. Babası, dört şehirdeki hastaneleri dolaştıktan sonra bebeğini İstanbul’daki bir hastanenin yoğun bakım servisinde buldu.

Kimlik bilgilerini babasından almak mümkün olduğu halde bebeğin 1248 km uzaktaki bir hastaneye nasıl ve neden “kimliği belirlenemeyen” olarak sevk edildiği bilinmiyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.