Depremlerde açıklanan can kaybı 17 bin 674'e yükseldi

Depremlerde açıklanan can kaybı 17 bin 674'e yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 17 bin 674'e yükseldiğini açıkladı. Son açıklamayla birlikte can kayıpları, 17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiği 1999 depremindeki kayıpları aşmış oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 17 bin 674 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Oktay, depremde kurtarılan ve tedavisi devam edenlerin sayısının da 72 bin 879'a ulaştığını söyledi.

Kilis ve Şanlıurfa'da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını belirten Oktay, "Diyarbakır, Adana, Osmaniye'de arama kurtarma çalışması büyük oranda tamamlanmıştır" ifadelerini kullandı. 

"Ulaştırmada sorunumuz yok"

Oktay, "Beslenme çalışmalarında da iyiyiz. Tüm illerde ulaşmadığımız hiçbir yer yok. Bugün 1 milyon 300 bin kapasiteye ulaştık. Afetzedelerin yanında olmak istiyoruz. Bugünlerde beslenme ve barınma da çok önemli. Burada size verdiğimiz rapor bizi de motive eden bir rapordur. Katkı veren tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Barınma ile ilgili çalışmalarımız da hızla devam ediyor. MEB ve üniversiteler aracılığıyla 461 bine ulaşmış durumda. Tahliye operasyonlarımız devam ediyor. Hasar tespit çalışmalarımız yoğun olarak başlamış durumda. Bu çalışmalar artarak devam edecek. 750-800 ekip bunun için sahada. Ulaştırma alanında bir sorunumuz yok" diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.