Depremin yıktığı Gölbaşı'nda en büyük ihtiyaç çadır

Maraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan merkezlerden biri de Adıyaman'a bağlı Gölbaşı ilçesiydi.

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da resmi açıklamalara göre yaklaşık 130 bina yıkıldı. 

İlçede, temel gıda ihtiyaçlar konusunda çok fazla ihtiyaç kalmadığı ancak çadır, soba, ısınma, battaniye ve kışlık giyecek konusunda ihtiyaç olduğu öğrenildi. 

Yüksekova Haber Portalı olarak, Gölbaşı'ndaki yıkım görüntüleyip depremzedelerle görüştük.

İlçenin Kurugeçit, Cumhuriyet ve Fatih Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ağır hasarlı ve orta hasarlı binalardan çıkarabildikleri eşyalarıyla geceleri dışarıda geçiriyor. Çadır temin eden depremzedeler geceleri çadırlarda geçiriyor, bazı aileler ise geceyi arabada geçirmeye çalışıyor.

"Gidecek bir yerimiz yok, ne yapacağımızı bilmiyoruz"

İlçede günlerdir elektrik kesintisinin yaşandığını söyleyen bir depremzede, "Gidecek bir yerimiz yok, ne yapacağımızı bilmiyoruz" derken bir depremzede de, "Gördüğünüz bu enkazdan 7 ceset çıktı. Enkazdan bir yeğenim sağ çıktı, bir tanesi de donarak çıktı yardım zamanında yetişmediği için" dedi. 

İlk gelen ekiplerin elinde yeterince ekipman olmadığını söyleyen bir depremzede ise, "Kendi çabamızla insanları çıkardık. Kimi donarak, kimi ise ikinci depremde öldü. Ben de öldüm" ifadelerini kullandı. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.