Depremin yıktığı Adıyaman'da Valiliğin mesaiye çağırması tepki çekti

Depremin yıktığı Adıyaman'da Valiliğin mesaiye çağırması tepki çekti

Depremin yıktığı kentlerden Adıyaman'da Valiliğin memurları mesaiye çağırması tepki topladı.

Maraş merkezli depremler sonucubüyük yıkımın yaşandığı Adıyaman'da valilik, dün yaptığı açıklamayla "Kolluk kuvvetleri, sağlık hizmetlerini ve 112 Acil çağrı merkezi hizmetlerini yürüten personeller ile kanuni izinliler hariç, diğer personeller 21.02.2023 tarihinden itibaren normal mesaiye geleceklerdir" dedi. Valiliğin mesai kararı tepki çekti.

Adıyaman Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Valiliğimizin 13.02.2023 tarih ve 29239 sayılı yazısı ile 19.02.2023 tarih ve 29299 sayılı yazımız ile 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler sebebiyle Olağanüstü hal ilan edilen ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan personellerin Cumhurbaşkanlığı 2023/5 sayılı Genelgesine dayanılarak personellerin esnek çalışma yönteminin uygulanması ve diğer personellerin de idari izinli sayılmaları belirtilmişti. Ancak görülen lüzum üzere kolluk kuvvetleri, sağlık hizmetlerini ve 112 Acil çağrı merkezi hizmetlerini yürüten personeller ile kanuni izinliler hariç, diğer personeller 21.02.2023 tarihinden itibaren normal mesaiye geleceklerdir.

Hamileler, 5 yaş altı küçük çocuğu olan kadın memurlar, engelliler ve kronik hastalığı olan personel esnek çalışma yöntemiyle çalışacaklardır. Kurum amirlerince mesaiye gelmeyen personeller hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı ilanen duyurulur."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.