Depremin Suriye'deki bilançosu: 5 bin 801 kişi yaşamını yitirdi

Depremin Suriye'deki bilançosu: 5 bin 801 kişi yaşamını yitirdi

Maraş merkezli depremler, Türkiye'nin sınır komşusu Suriye'de de yıkıma yol açtı.

Maraş merkezli depremlerden etkilenen Suriye'de 5 bin 801 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Sivil savunma ekibi Beyaz Baretliler, yaptıkları paylaşımlarda enkaz bölgelerinde arama-kurtarma çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Maraş merkezli depremler, Türkiye'nin sınır komşusu Suriye'de de yıkıma yol açtı. Sınıra yakın olan Halep ve İdlib başta olmak üzere Hama, Lazkiye ve Tartus'ta binalar yıkıldı. Yerel kaynaklara göre, bölgede 5 bin 801 kişi yaşamını yitirirken, binlerce kişi ise yaralandı.

İç savaşın sürdüğü Suriye'de, depremden etkilenen bölgelerde sivil savunma ekibi olan Beyaz Baretliler, enkazda arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 

TÜRKİYE’DE DEPREMDE ÖLEN 1500 SURİYELİ ÜLKESİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan Maraş merkezli depremde Türkiye'de yaşamını yitiren 1500 dolayında Suriyelinin götürüldükleri ülkelerinde toprağa verildiği bildirildi.

Kahramanmaraşlı depremlerin ardından Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşuyor. Suriyeliler, tek tek kayıtları alındıktan sonra ülkelerine geçiş yapıyor. Suriyelilerden bazıları, enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışmalarına katılmak, bazıları ise depremden etkilenen yakınlarını ziyaret etmek için sınırdan geçiş yaptıklarını kaydetti. Yaklaşık 2 bin Suriyelinin, depremin meydana geldiği günden beri Suriye'ye geçiş yaptığı bildirildi.

Türkiye’de depremde hayatını kaybeden 1500 dolayında Suriyelinin de yakınları tarafından ülkelerine götürülüp, toprağa verildiği ifade edildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.