Pazarcıklı depremzede: Resmen bitti Pazarcık

10 ili etkileyen depremlerin ilkinin merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesindeki arama kurtarma çalışmaları tamamlandı ancak bazı depremzedeler halen enkaz altında olan yakınları olduğunu söylüyor.

Pazarcık'ta koordinatör vali olarak görevlendirilen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, dün kaymakamlık bahçesinde yaptığı açıklamada, ilçede 872 enkaza 582 arama kurtarma personeliyle müdahale edildiğini ve arama kurtarma çalışmalarını sonlandırdıklarını açıklamıştı. 

İlçede bulunan Yüksekova Haber Portalı'nın görüştüğü bazı depremzedeler halen enkaz altında olan yakınları olduğunu söyledi. Bir depremzede, "Enkaz altında eşim var. AFAD gelip baktı ama ne ne dirisini ne de ölüsünü bulabildiler" dedi. 

Bir depremzede ise, "Resmen bitti Pazarcık, yerle bir. Ölenlerimize Allah rahmet eylesin. Sağ kalanlar da işte rezillikle uğraşıyor şuan" dedi. 

Deprem nedeniyle Pazarcık'ta 413 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.