Depremde ölen öğretmenin baktığı sokak köpeklerini artık Fadime besliyor

Depremde ölen öğretmenin baktığı sokak köpeklerini artık Fadime besliyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Kayalar Köyü Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığı dönemde sokak köpeklerini besleyen Eda Kırkıcı (41), 6 Şubat depremlerinde, Hatay'da yaşadığı binanın yıkılmasıyla enkaz altında kalıp hayatını kaybetti.

Irak ve İran sınırının kesiştiği noktadaki Şemdinli ilçesinin Kayalar köyünde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Eda Kırkıcı, bir yandan sokak köpekleri için mücadele verdi. Eda öğretmen, okuldan geriye kalan zamanlarında bölgedeki sokak köpeklerini besleyip, bakımını yaptı. Hayvanseverlerin de desteğiyle köpekler için kulübeler koyduğu alan oluşturan Kırkıcı, tayinini 1 yıl erteledi.

Şemdinli'de geçirdiği 5 yılın ardından Kırkıcı, geçen yıl memleketi Hatay'a tayin oldu. Eda öğretmenin yaşadığı Hatay'daki bina, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıldı. Enkaz altında kalan Kırkıcı'nın 18 Şubat'ta cansız bedenine ulaşıldı. Şemdinli'de görev yaptığı dönemde sokak köpeklerini kendi imkanlarıyla besleyen Eda öğretmenden sonra, ilçede bayan kuaförü işleten Fadime Kıvcı, köpeklere bakmaya başladı.

whatsapp-image-2023-10-03-at-11-07-24.jpeg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.