Deprem bölgesinde 'Toplum Yararına Program' 9 ay uzatıldı

Deprem bölgesinde 'Toplum Yararına Program' 9 ay uzatıldı

'Toplum Yararına Program' Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle deprem bölgesine özel olarak 9 ay uzatıldı.

Resmi Gazete'de, Toplum Yararına Programların Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Maraş depremlerinden etkilenen illerde Toplum Yararına Program (TYP) süresinin 9 ay uzatıldığını duyurdu.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kamu hizmetlerinin devamlılığını sağlamak ve vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duydukları anda yanlarında olmak adına tahsis ettiğimiz 50 bin kişilik Toplum Yararına Program süresini 9 ay uzatıyoruz." ifadesini kullandı.

TYP nedir?

Toplum Yararına program, "olağanüstü" durumlarda İŞKUR'a kayıtlı işsizleri kamuda geçici olarak istihdam etmeye dönük bir uygulamadır. Bu program kapsamında İŞKUR ile kamu kurumları arasında iş birliği yapılır ve işsizlere geçici "gelir desteği" sağlanır.

TYP, İŞKUR'un Web sitesinde şöyle tanımlanıyor: "Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır. 

TYP hangi durumlarda uygulanır?

- Afet
- Salgın
- Acil Durum
- Diğer Mücbir Sebepler
- Sosyal Kriz." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.