Deniz Poyraz davasında Yargıtay başvurusu

Deniz Poyraz davasında Yargıtay başvurusu

Deniz Poyraz davasında yapılan İstinaf başvurusunun esastan reddedilmesine karşı Yargıtay'a başvuruda bulunan dava avukatlarından Türkan Aslan Ağaç, "Deniz Poyraz için adalet arayışımızı sürdüreceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne 17 Haziran 2021'de düzenlediği silahlı saldırıda Deniz Poyraz'ın katleden Onur Gencer'in yargılandığı dava dosyası için yapılan İstinaf başvurusunun reddine karşı Yargıtay'a başvuru yapıldı. 27 Aralık 2022'de İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada Gencer'e “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, “konut dokunulmazlığını ihlal”, “mala zarar verme” ve “ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçlarından da 9 yıl hapis cezası verildi. Bu karara karşı yapılan itirazın İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi tarafından esastan reddedilmesine karşı dava avukatlarından Türkan Aslan Ağaç, Yargıtay'a itirazda bulundu.

'TEMYİZ YOLUNA BAŞVURUYORUZ'

Konuya ilişkin bilgi veren Türkan Aslan Ağaç, soruşturma ve kovuşturma aşamasında yapılan hukuka aykırılıkların giderilmesi için mahkeme kararının bozulması talebi ile temyiz yoluna başvuru yapıldığını vurguladı. Etkili ve eksiksiz bir soruşturma ve kovuşturma süreci yürütülmediği için görünür gerçeklik üzerinden hüküm kurulduğunu belirten Ağaç, "Oysa ki siyasi parti il başkanlığına yapılan silahlı saldırı sonucunda Deniz Poyraz’ın yaşam hakkı ihlal edilmiştir. Mağdur bir siyasi parti ve siyasi parti çalışanıdır. Mağdurun kimliği saldırının failleri konusunda bilgi verebildiği gibi, sanığın ilişkileri, aidiyetleri görünenin ötesinde  gerçeklik olduğu ve sanığın tek başına hareket etmediğini, onun arkasında bir yapı olduğunu göstermektedir" dedi.

Yargılamada yaşananların hakikatin ortaya çıkmasını engellediğini söyleyen Ağaç, "Tüm hukuka aykırılıkların sonuçları ile birlikte ortadan kaldırılması için temyiz kanun yoluna başvuru yaptık. Mevcut hukuk sistemi içerisinde hakikate ulaşmak çok zor olsa bile Deniz Poyraz için HDP için adalet arayışımızı sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.