Deniz Kuvvetleri'nde 'FETÖMETRE'yle 4500 ihraç!

Deniz Kuvvetleri'nde 'FETÖMETRE'yle 4500 ihraç!

Tümamiral Yaycı 'FETÖMETRE' diye bir uygulama geliştirdi! 4500 asker bu yolla ihraç edildi.

Deniz Kuvvetleri’nde ‘FETÖ’ incelemelerinin ve ihraçların ‘FETÖMETRE’ diye bir program dahilinde gerçekleştirildiği belirtildi. ‘FETÖMETRE’yi ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından geliştirdiği bilgisi verildi.

Milliyet’te yer alan habere göre, 2016’daki darbe girişiminden sonra her rütbe ve her sınıftan personelin katılımıyla oluşturulan ekip, bu uygulamayla bugüne kadar 4 bin 500 denizci askeri ‘FETÖ’ mensubu olarak sınıfladı. Aynı uygulamayla ‘mahrem imam’ olduğu öne sürülen 600 sivil memurun da ihraç edildiği ifade edildi.

‘FETÖMETRE’ analizi yapılacak kişi için komutanlıktan elde edilen veriler ile 16 bakanlık ve 25 kamu kurumundan gelen bilgilerin, ‘karar destek programına’ yüklenerek, ortaya çıkan sonuçların uzmanlarca analiz edildiği belirtiliyor. ‘FETÖMETRE’ için ana kriter 70’e, alt kriter sayısı ise 249’a çıkarıldı. Yürütülen çalışma kapsamında muvazzaf ve emekli denizci asker ile bunların birinci derece yakını toplam 810 bin kişi ‘FETÖMETRE’ testine alındı.

Bakılan kriterler arasında ise lisans ya da doktora tezi danışmanlarının kim olduğu, aynı ortaokul mezunu olma, askeri lise sınavında  aynı sorulara doğru ve yanlış cevap verme, personel temin merkezleri ile ölçme ve değerlendirme görevlisi olma talebi gibi konuların da yer aldığı ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.