Deniz Bülbün Yüksekova'da toprağa verildi

Deniz Bülbün Yüksekova'da toprağa verildi

Erbil'de öldürülen KNK Temsilcisi Deniz Bülbün, memleketi Yüksekova'da toprağa verildi.

Erbil kentinde bulunan Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Temsilciliği’ne yönelik 18 Eylül’de yapılan saldırıda öldürülen Deniz Bülbün, Yüksekova ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. KNK Temsilcisi Bülbün’ün cenazesi, Habur Sınır Kapısı’nda bekletilmesinin ardından otopsi işlemleri için Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirildi. 

Otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınan cenaze, Yüksekova'ya getirildi. Bölük köyünde karşılanan Bülbün’ün cenazesi, Dêleze köyüne götürüldü. Bülbün için burada yapılan kitlesel törene, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (HDP) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, siyasi parti üye, yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. Bülbün, burada sloganlar eşliğinde toprağa verildi. 

40-hkr-22-09-2023-deniz-bulbun-cenazesi-defnedildi10.jpg

Bülbün’ün mezarı başında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, KNK ve Kürt halkına başsağlığı dileyerek, “Yitirdiğimiz bütün canlar, Kürt halkının ve mücadelesinin değerleridir. Bu değerler, tüm sahiplenmeleri hak eden değerlerdir. Yüzyıllardır Kürt halkı tarafından yürütülmüş bir mücadele var. Bu mücadele hem Türkiye'de hem Ortadoğu’da Kürtlerin yaşadığı her alanda ne yazık ki derin saldırılarla karşı karşıya kalmıştır. Bu ülkenin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kurdistan bölgesine gittikten sonra saldırılar artmaya devam etmiştir. Federe Kurdistan Bölgesi, bir cinayet mahalline dönüşmüş durumda. Kürt halkı Türkiye sınırlarında mücadelesini verdi, güçlülüğünü ispatladı ve direnişinden vazgeçmedi. Peki, Türkiye şimdi ne yapıyor? Kürtlere karşı yürüttüğü savaşta yeni ittifaklar yaratmaya çalışıyor” dedi. 

Uçar, “KNK Temsilciliği 7 gün 24 saat KDP ve Asayiş’in denetiminde olan bir yerde, bu cinayet nasıl işlendi? Nasıl gerçekleşti? Nasıl haberiniz olmadı? Nasıl olur da bu olaya dair bir söz dahi kurmadınız? Failler açığa çıkarılmadığı müddetçe, arkasındaki güçler açıklanmadığı müddetçe, bu cinayete KDP ve Barzani ailesi de ortaktır” ifadelerini kullandı.

Bülbün için Dêleze köyünde taziye kurulacak.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.