Deniz Baykal: Devletimizi kaybettik, onu yeniden inşa etmemiz lazım

Deniz Baykal: Devletimizi kaybettik, onu yeniden inşa etmemiz lazım

Gündemdeki gelişmeler hakkında açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Devletimizi kaybettik, onu yeniden inşa etmemiz lazım" dedi.

CHP'nin eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "devletin yeniden inşa edilmesi gerektiğini" söyledi.

Cumhuriyet gazetesinden Sertaç Eş'e konuşan Baykal, "Yüz yıl önce bütün dünyayı karşımıza alarak kurduk bu devleti. Devletimizi kaybettik. Onu yeniden inşa etmemiz lazım" diye konuştu. 

Baykal, kayıp silah iddiaları ve Türkiye'nin ABD'nin çekildiği Afganistan'da Kabil havalimanının güvenliğini sağlama girişimlerinden kaygılı olduğunu belirtti. Sertaç Eş'in Baykal'a görüşmesini aktardığı yazısının bir bölümü şöyle:

Sonra kaygılarını dile getirdi ve uyarılarını sıraladı. Baykal’a göre birinci kaygı noktası kayıp silahlar. İddiaların doğru olma olasılığını ve sivil yurttaşlara yansımış olma olasılığını ürkütücü buluyor.

Diğer kaygı duyduğu noktayı ise Afganistan olarak açıklıyor. “Kâbil’in savunulması konusu bir tehdit. Çok ciddi bir yankısı olabilir. Suriye’den daha büyük bir hata olabilir. NATO bu kadar güçlü, o oradan çıkarken biz çok belalı bir sorumluluk üstleneceğiz. Evlatlarımızı ateşe atacağız. Türkiye’ye yönelik bir göç tırmanışı olabilir. Ülkenin demokrasi alanı açısından çok vahim bir hata olacak” diyor.

Bir noktada daha uyarısı var Baykal’ın… Hükümetin OHAL uygulamalarını sürdürmek için çıkarmak istediği torba yasa. Yasa, seçim dönemini de kapsayacak şekilde çıkarılıyor. Baykal düzenlemelerin, “yürütmeye verilecek yetkiler nedeniyle seçime de etki edebileceğini” düşünüyor.

Baykal’a Millet İttifakı’nın çabalarını nasıl değerlendirdiğini sorduk. Gayet olumlu buluyor. “Çok yerinde bir girişim. Türkiye’nin tam ihtiyacı doğrultusunda, küçük parti perspektifinin ötesinde bir dayanışma ortaya çıktı. Yalnız yeni tehditlere karşı da donatılması lazım” diye ekliyor.

YAZININ TAMAMI

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.