'Demokrasi Yürüyüşü' Yüksekova'da devam etti

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına karşı karşı düzenlenecek miting öncesi başlatılan yürüyüş ikinci gününde Yüksekova'da devam etti.

13 Haziran’da siyasi parti ve bazı kurumların öncülüğünde düzenlenecek miting öncesi başlatılan yürüyüş ikinci gününde. Yüksekova'da yürüyüşlerine devam eden yürüyüşçüler, sabah saatlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İlçe Örgütü önünde bir araya geldi. Yürüyüşe, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve milletvekillerinin yanı sıra yurttaşlar katıldı.

Yürüyüş sonrası konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, dayanışma çağrısında bulundu.

yuruyus2.jpg

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren ise, “Colemêrg halkının iradesi gasp edildi. Bu gasp Kürtlerin dili, kültürü, seçme ve seçilme hakkına karşıdır. Bu sadece burayı ilgilendiren bir durum değildir. Bu Türkiye’nin demokrasisini ilgilendiriyor" dedi.

yuruyus3.jpg

Düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yapan Eren, "Kayyım politikalarına ancak böyle son verebiliriz. Bu yürüyüş, Kürt halkının iradesi iade edilip, kayyım gaspı sona erene kadar devam edecektir. Her yerde direnişimiz devam edecektir. Halkımızın iradesi kazanacak” şeklinde konuştu.

Yürüyüşçüler daha sonra Çukurca'ya doğru yola çıktı.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.