Demirtaş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Gidişata dur deyin

Demirtaş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Gidişata dur deyin

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: “Tüm siyasetçiler ve ülkeyi yönetenler Kürt halkının bu sesini duymalıdır” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçim sonuçları ile Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınmasına dair avukatları aracılığı ile mesaj gönderdi.

Diyaloğun, barışın önünü açmaya çalışırken birilerinin ısrarla provokasyon peşinde koştuğuna vurgu yapan Demirtaş, "Buradan sizler aracılığıyla Sayın Cumhurbaşkanı'na seslenmek istiyorum. Seçim gecesi halkın iradesine saygı duyacağınızı ve mesajı aldığınızı belirtmiştiniz. Van'da yaşananlar sizin bu mesajlarınızla uyumlu değil maalesef. Halkın iradesine saygı duymak bu şekilde olmaz. Bunu halk da Hak da kabul etmez. Bu gidişata daha en başından dur demenizi bekliyoruz. Tüm sorunların diyalog ve karşılıklı güven çerçevesinde çözümüne dönük iradeyi boşa çıkaran bu hukuksuz girişime, ülkenin Cumhurbaşkanı olarak dur demenizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.